Utebad

Puh, va varmt det e idag, efter lite lek i skuggan delvis i solen så hällde vi upp lite vatten i Axels badbalja så han fick svalka av sig, å gissa om de var skönt!










Kolmilan Anna

Här i trakten där jag bor, (jag bor i Grästorp, i västragötlandslän,) så finns det en kolmila i Tengene som tänds varje vår/sommar! Varje år så får den hete ett tjejnamn, oftast eller jämt efter kolarna (= gubbarna/killarna som vaktar och jobbar med den) iår heter den Anna, efter Philips fru! Anna e även dotter till en av grundarna till milan. Sven Tengström det e han och hans bror Åke Tengström som e grundarna till milan! Den ligger i vildsvinshängnet i Tengene!

Jag har alltid varit där och hängt på milan så fort jag har kunnat när jag var mindre, det e mysigt, en tradition! Förra året var det första året jag missa den, eftersom vi precis hade fått Axel då, men i år så var vi där, och Axel oxå!
I början så var han lite skeptiskt till det här, men sen när han blidde varm i kläderna så var de full fart på han, hela tiden, han sprang omkring och busade, jagade de större barnen, hade jättekul, sketen från topp till tå. Såg precis ut som en kolare.


Milan Anna
blir jättebra grillkol, sen när den e klar!







Kommer att komma mer kort imorgon, för i kväll ska vi dit och grilla och mysa hela våran familj!


duktiga grabb

Torsdag och idag var det dags för att ta 1-årssprutan för Axel, (han var jätteförskyld sist då han skulle göra det) Men innan vi åkte till BVC för att ta den sprutan så åkte vi och hälsade på kompisen Mim och hennes mamma Annelie! Barna fick leka lite och busa, Axel puttade omkull Mim två gånger, å bägge gångerna skrek han och inte Mim *konstiga ungar*

Efter lekturen så cyklade vi vidare till BVC där Axel var jätteduktig, han sa inte ett ord när hon gav han sprutan, *duktig kilel* Å så fick han ett plåster som var jätteintressant, att titta på och pilla på! (får se hur länge det sitter kvar, vi tar nog bort det när pappa kommer hem ikväll)

Nu ligger skrutten och sover, och jag går och småplockar!
Thörns hushållsservice ifrån Skara (smygreklam) har varit här och hämtat våran tvättmaskin som har varit sönder nu i någon månad. Han skulle beställa hem något elektroniskt som var sönder å så skulle han testköra den i Skara istället för att åka fram och tillbaka ... Så vi håller tummarna att den funkar nästa vecka så vi kan börja tvätta här hemma igen!
Fast samtidigt e det gött att tvätta hemma hos morsan för då kommer tvätten tillbaka vikt osv :) *lite bortskämd*


Nä nu ska jag ta upp någon mat tills senare!
Undra vad vi ska äta.hm... blir nog köttfärssås och pasta!

Förresten nu väger Axel nästan 12 kg.. stor kille..... 11.940 eller nått!..

shoppingtur

Idag har jag och min mamma & Axel varit i stan (trollhättan) nästan hela dagen känns det som !
Vi startade shoppingturen med lite mat och sen gick loss i affären! Vi hittade en klänning till Emma som har fyllt 3 år och ska ha kalas imorgon (Emma är granne med oss) Sen hittade vi ett par shorts och två linnen oxå på kapphal! Sen på Lindex så hittade vi ursöta Bamseshorts och linne och en solhatt som mormor inte kunde motså å så köpte hon två toppar till mig och sockar! (hon tycker tydligen att jag ska ha nya kläder fast jag inte har råd, vilket jag inte tackar nej till )

Sen så gick vi och hämtade ut bilderna som en fotograf tog på Axel för en månad sen, de blev jättefina!l
Vi hittade även ett par urläckra sandaler till Axel, med döskallar, så nu e han supertuff, lite konstiga att ha på sig tycker Axel men han vänjer sig nog snart!

Nu e Axel utlånad till mormor och morfar, de ville rå om honom själv, morfar har inte träffat Axel på jättelänge, då han har varit borta och jobbat när vi har varit där, men ikväll får de ro om varandra








Måndag

Då var det måndag igen då da! Å sista måndagen innan jag ska börja jobba :( Men det kommer att gå bra, jag är ju hemma i aug igen :)
Sen börjar både jag och Axel i Sept.

Idag har vi varit på små steg hela förmiddagen å lekt och busat! Träffat alla kompisar!

Igår så var vi ute och åkte lite bil, vi var hos Nettans mamma (Nettan e en kompis/släkting till oss)och lämna tillbaka spjälsängen som vi hade lånat därifrån, den tog bara upp plats, eftersom Axel aldrig har gillat legat i den så tyckte vi att det var dags att lämna tillbaka den! Men typiskt nog så glömde vi en av sidorna så Thomas och Axel åker tillbaka med den när de e hemma i Juni!


Nu i eftermiddag så ska jag och Axel busa och leka hela dagen, och invänta pappa som kommer hem tidigare idag, (han har haft hjälp av Linus idag, Linus ska köra Thoams tur när han e pappaledig)
Å då ska vi provsmaka kalopsen jag gjorde häromdagen, ska bli spännande, tänk om den smakar skit :)

Hejsvejs!

Mat för ett helt kvarter

Nu har jag gjort köttfärssås för ett  kvarter! Gött, att ha när man kommer hem från jobbet och inte orkar göra något, bara att ta fram och värma :)

Vi har varit hemma hos mina föräldrar och ätit morsdags tårta *gott*
Å så fick jag provköra min bror Thomas caddilac *I like it*

Grattis på morsdag





Grattis på morsdag



Till alla underbara mammor där ute


Konst

Här visar Axel konsten att komma upp i en stol och sätta sig i den! (svårare än vad man tror)




1) först så måste man kravla sig upp i stolen, med ett ben



2) sen så får man ta upp bägge benen i stolen, svårt annars!


3) Sen måste man peta i hålet, tydligen ett måste


4) Sen kan man få sätta sig ner!

Något gammalt fast ändå nytt!

Nu har jag gjort det... (trodde jag aldrig) man åt det alltid när man var mindre men aldrig gjort det själv!
Nu har jag gjort det....  Jag har gjort Kalops... *mums*
Det var inte så svårt som jag trodde,så det lär nog ske igen !!!



Idag ska jag göra köttfärsås för att frysa in.....



Mysdag för hela slanten!

Värmen är tillbaka *yeah* Denna helgen har vi inga måsten, jätteskönt, förrutom att vi e kattvakter men det e inte så jobbigt! Idag vaknade vi faktiskt rätt utvilade *skönt*
Vill bara tacka Karin och Stefan för den trevliga grillstunden igår.. *thanks*

Idag har vi varit framme i centrum hela dagen, vi startade dagen med en fika/frukost framme på fiket *mums* Axel fick mumsa på sin favvis, kanelbulle medans jag och Thomas tog varsin macka och kaka. Sen gick vi och gjorde våran plikt som kattvakt.
Sen gick vi i affärer och tittade, hittade en cykel på sportringen men pengarna lyste med sin frånvaro :(
*ingen som vill sponsra lilla mig?!*

Sen gick vi till Hectors, för att titta på skor, jag hittade äntligen ett par vita fina skor,( fick presentkort där när jag fyllde år! ) och Thomas hittade ett par ursnygga sandaler. Axel fick vara utan sandaler idag men det kanske vi hittar nästa vecka när jag och mamma ska till stan och titta lite!

Sen gick vi och köpte varsin mjukglass jag och Thomas, årets första *gott* Axel fick självklart smaka och gissa va gott det var..... :)

Nu ligger han och sover i sin vagn, inväntar att han ska vakna så han kan få äta lite mat och Thomas ska få klippa gräset!

See you all later!

Utelek igen

På eftermiddagen så var vi ute och lekte i solen igen tillsammans med Elias
Vi sparkade boll, busa med katterna, lekte i tält och busade och rymde in till Elias.

Ser Axel en öppen dörr så måste man ju dit och titta efter om man kan gå in och råkar nu ingen säga nej ja då kliver Axel helt sonika in där och börjar leka! * skitunge*







Små Steg

Idag har vi varit på Små Steg, på agendan i dag så stod de skogen ! Men innan vi gick så hann vi med lite lek inne på Små Steg eftersom vi var först på plats *

* bära runt lite, möblera om *
* möblera om lite, den ska stå någon annanstans *


* Börjar fatta vad man ska göra med kulorna *



Utelek

Efter allt bus på förmiddagen så åt vi middag och sen sov vi en liten stund sen gick vi ut på gården och lekte med Elias (grannkillen) Axels kompis!


* kör lite bollar runt, runt.. runt.. runt.. *


* kollar var Elias tog vägen*


* Här börjar Axel sin kriminella bana (skojja bara) här passar han på att sno med sig en av Elias stolar, den lille tokern, Men stark e han *


Busungen

Dags för en liten uppdatering tycker jag!



Jag och Axel lekte och busade hela förmiddagen häromdagen


* Axel leker med sin bobbycar, det går gösnabbt, *bakåt* *


* de små lär sig snabbt*
* om Axel sätter upp fötterna på bilen så betyder det att man ska putta på han*


* Tog en paus ifrån bilåkandet för att titta efter vart Smirre hade tagit vägen, han hade varit borta hela dagen
men vi hittade ingen Smirre *


* Han har även upptäckt att han i spegeln gör exat samma som han, å där tittar han ofta. kommer säker bli en såndär som står där i flera timmar för att göra sig snygger för tjejerna!*

Torsdag

idag är det Mr Gnäll som är framme! Axel gnäller om allt och råkar man säga Nej ,eller ajabaja till han när han gör fel så lägger han sig raklång på golvet och skriker eller sitter upp och tittar på mig och skriker, och ser jätteledsen ut, men eftersom det inte funkar på mamma längre så slutar han rätt snabbt! (han e rätt söt när han håller på , rätt svårt att hålla sig för skratt)

Idag har vi hunnit med att vakna, gnälla, och cyklat fram till centrum och möta upp min mamma (Axels mormor) och fikat och handlat lite, sen har vi åkt hem och ätit mat och nu ligger han och sover. (hoppas att han sover länge så han vaknar upp utvilad så han e glad igen )


Osndag

Idag har det varit pappa Thomas lediga dag, vi gjorde det sista på ommöbleringen och äntligen e den klar :) *puh* Älskar att möblera om men hatar allt småplock som e kvar efteråt!
Vi blidde även barnvakt åt Emma (granntjejen) för hennes mamma skulle iväg å handla present till henne ( hon fyller 3 år imorgon )
Vi lekte inne och sen tog vi en promenix fram till samhället och fixa några ärende!

Sen så sov Axel middag efter att Emma hade gått hem! Eftermiddag gjorde vi klart det sista på ommöbleringen och gjorde iordning inför middagen, grillning. Morbror Thomas kom och gjorde oss sällskap!

Jag har bakat en kaka idag oxå (kärleksmums) och just nu e kompisen Nettan här och plundrar plåten på kakor!


image488

Pappas hjälpreda

image486

Pappa Thomas har börjat att barnsäkra lägenheten lite mer, idag var det dags att sätta lås på skåpen i köket (Axel inte gilla detta) Å Axel hjälpte till så gott han kunde.

image485

image487



Ute och vandrar

Nu går Axel hela tiden nästan, lite vinglit, väldigt likt en viss kompis ( läs Tobba) gångstil när han han druckit en par glas för mycket. Men han e så söt, Axel alltså, när han går runt i huset och vandrar och snackar. Tydligen måste man snacka hela tiden, han är aldrig tyst när han går .. munnen mal på hela tiden :)
Kryper gör han mer och mer sällan, lite siåså ute men det går.
Nu har han även kommit på att man inte behöver ha något att hålla sig i när han ska resa på sig och börja gå utan har lite smått börja resa på sig när han e mitt på golvet. Jättekul. Våran lillegrabb börjar bli stor :)



Lite bilder:

image482

image483

image484


kan själv

Axel har börjat lite smått att äta själv (när vi har ork och tid) det är jättekul, vi får ibland hjälpa honom med sakerna upp på skeden men annars går det prima och ibland inte lika bra, ibland så är det roligare att klena ut det på bordet istället för att stoppa det i munnen

image479

image480

image481

F7 Såtenäs

Idag i regnet efter lunch så bestämde vi oss för att packa in oss i bilen och bege oss mot F7 Såtenäs för att titta på  flyguppvisningen och andra saker som de visade upp för allmänheten idag!

Vi träffadepå Thomas arbetskamrater Kristoffer och Thomas även kallad Gamme eller polisongkallesong som jag brukar säga :)

Det var blött och kallt men det var kul att se alla flygplan o dyl. Vi fick tag på några affischer som ska pryda Axels rum. Nu har vi bestämt att det ska bli tema "flygfarkoster" där inne!

Här e lite bilder:

image461
Helikopter "Superpuma" tror vi att den heter visade upp sig

image462
Axel och pappa tittar på Herkules, som vi även senare tittade in i !

image463
Baksidan av Herkules

image464
Jas Gripen

image465
SK 60

image467
En sån här makapär körde pappa Thomas när han gjorde lumpen på F4 Frösön
"Sop och Blåsmaskin"

image468
Även en sån här körde pappsen på F4 Frösön, en sk. Snöslunga

image469
Axel tittar ut i regnet och undrar säkert när åker vi hem...

image470
Lansen

image471
Draken

image472
Viggen

image473
Pappa och Axel tittar på flygplan

image474
Jasen

image475
jas somvisas upp hur den fungerar
image476
Lansen

image477
Viggen

image478
Axel äter lite korv och dricker vatten medans vi står i kö för att komma ut ifrån pakeringen




farväl gofflan!

nu äntligen så är gofflan såld, *skönt* det får ett nytt hem i Kronogården i trollhättan,, Det gick snabbt, kom ut på annons igår å vips så är den såld, men tyvärr inte hämtad än, men pengarna fick vi, den som skulle ha bilen, ligger bakfulla hemma i Trollis, eller Trollettan som han skrev! jajaj, inte våra problem, nu e den inte våran ...hehehe


hejsvejs!

Vad ska ni göra idag`!?




vi skulle ha åkt till F7 å tittat på flygplan, men det regnar och Axel e förkyld så vi hoppar det idag, ev så åker vi till Tun/karaby och tittar på flygplanen från min farmor och farfars hus!



Förresten, vilka e det som läser min blogg, ?

städdag

idag så var det städdag här på området, varken jag eller Thomas kände ett dugg för det! Men snälla som vi e så knallade vi ut i kylan ,(jäklar va kallt det e ute nu) Det blidde gjort en hel del och våran häck e klippt så nu ser man ut när man svänger.. (gött)

Nu ska vi äta pommes och korv och sen ska vi krypa ner i sängen och vila lite eftermiddagsvila hela famijen

Vad har ni för planer för i kväll och i morgon?!




Imorgon så ska vi till F7 å titta på flyguppvisning, och titta på flygplan osv!

Är du dagisbarn eller konsult?!

Är du dagisbarn eller konsult !?

Fråga 1.

hur sätter du en giraff i kylskåpet!?



tänk...tänk...tänk...tänk..tänk..tänk


Svar: Du öppnar kylskåpsdörren och stoppar in giraffen och stänger dörren..
Meningen var att testa hurvida du tänker enkla saker på ett komplicerat sätt eller inte :)




Fråga 2


Hur sätter du en elefant i kylskåpet?!








tänk..tänk..tänk..tänk...tänk......tänk






Fel svar: Du öppnar kylskåpsdörren stoppar in elefanten och stänger dörren.
Rätt svar: Du öppnar kylskåpsdörren , tar ut giraffen , stoppar in elefaten och stänger dörren

Detta testade din förmåga att förstå konsekvenserna av det du gjorde tidigare







Fråga 3

Lejonkungen är värd för den globala djurkonferensen. Alla djur förutom ett deltar, vem är inte där?!









tänk....tänk....tänk.....tänk.......tänk..........tänk.........tänk...





Svar: elefanten, den sitter ju i kylskåpet

Denna fråga testade ditt minne






Fråga 4

Du måste simma över floden, men det är fullt av krokodiler, hur klarar du detta?!









tänk...tänk....tänk....tänk........tänk..........tänk...........tänk........





Svar: Du simmar över floden, alla krokodiler är ju på konferensen

Denna fråga testade din förmåga att lära dig av dina misstag!



tagits ur boken " Herrarnas glada dassbok "

Små knep!!

Små knep för en nätigare vardag!

* dubbelklicka på  ljusknappen
* lägg lite klister mellan sidorna i tidningen så att det går långsammare att bläddra
* Lägg bokmärke på dina favoritställen
* Kolla brevlådan var 10:e minut
* Starta nyhetsgrupp på anslagstavlan på ICA
* Hämta upp gamla saker ur papperskorgen, som du ångrar att du slängde
* Sätt upp ett timglas när du jobbar väldigt hårt
* Börja alla samtal med en ämnesrad
* Lägg huvudet på sned och gör miner när du ska understryka dina känslor
* Tapetsera dtt hem med desktopmönster
* När nåt går fel under dan: kör en omstart - åk hem, gå och lägg dej, och börja om från början


Tagit ur boken " Herrarnas glada dassbok "

Utmanad

Blidde utmanad via mail från min gamla goa klasskamrat Linda Karnevi,  på 100 frågor, å här kommer den

 
1. Vad är klockan just nu:
14.20

2. Vilket namn står på ditt födelsebevis:
Maria

3. Smeknamn:
under skoltiden, A2, maria blå


4. Civil status

Sambo, förlovad,

5. Antal ljus på din senaste tårta:

28

6. Husdjur:
Katt,
 
7. Hårfärg:
ljustbrunt, håller på att gå ur.. måste färga om

8. Favoritfärg:
svart, röd, grå, brun

9. Piericing:
nej

10. Tatuering(ar):
nej

11. Födelseort:
Lidköping

12. Bostadsort (vid födelse):
Grästorp

13. Nuvarande bostadsort:
Grästorp

14. Har du varit kär:
oja, många gånger och är det än

15. Har du varit i några andra världsdelar:
nej

16. Har du varit med om en bilkrasch:
Nej, inte vad jag minns

17. 2 eller 4 dörrar (på bilen):
4

18. Kaffe eller glass:
glass

19. Snuttefilt eller kramdjur:
hade kramdjur när jag var mindre

20. Salladsdressing:
ja, gud va heter den, vi kör med en hemma, men jag minns inte va den heter, men god är den :)

21. Färg på strumporna:
olika, har alla möjliga, gärna svarta


22. Lyckotal:

6

23. Favoritfilm:
oj, många,

24. Favoritcitat ur en film:
nobody put baby in the corner

25. Bästa semestern:
vet inte,

26. Favoritmat:
något med köttfärs

27. Bästa veckodagen:
fredagen, för då e det helg dagen efter

28. Senaste låt du lyssnat på:
Någon med riahnna

29. Tandkräm:
pepsodent

30. Favorit TV-program:
inredningsprogram och frusna män söker kärlek typ

31. Favoritrestaurang:
krogen, hinner inte gå på någon annan just nu, annars finns det en bra i hässleholm, urgo mat där

32. Favoritblommor:
rosor

33. Tycker inte om:
dumma människor,


34. Sport att titta på:

hocky


35. Snabbmatsrestaurang:

burger king typ


36. Senaste sjukhusvistelse:
BB

37. Favoritdricka:
helst vatten, men ibland, cola eller fanta

38. Vilken färg på väggarna i ditt sovrum:
en mörkbrun med blommor och tre vita

39. Hur många gånger kuggade du på körkortet:
klara det första gången


40. Vem/var är du om 10 år:

samma som jag e idag, med ett barn till, och ett fint hus tillsammans med min man.


41. Vem fick du senast e-mail från:

Linda Karnevi

42. Har du någonsin blivit dömd för något brott:
Näpp..

43. Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du välja:
vill inte ha det

44. Vad gör du när du är uttråkad:
hinner inte bli det när jag har småbarn, men annars tittade jag på film och käka onyttiga saker

45. Fras/ord du använder (för) ofta:
typ

46. Vän som bor längst från dig:
vän...hm... närmsta vän måste bli johanna, annars Anki som bor i Dalarna

47. Vad retar du dig på:
Elaka människor som skadar andra människor och djur


48. Det bästa du vet:

att vakna på morgonen av att Axel ligger och tittar med ett stort leende på mig


49. Läggdags:

allt mellan 20-22

50. Snyggaste skådespelaren:
Vin Desiel

51. Hur många köttbullar lägger du upp på en tallrik:
inte mer än 8 tror jag

52. Vad är klockan:
14.28

53. Bästa artisten genom tiderna:
Winerbäck


54. Favoritspel:

ps2, kortlek, sällskapsspel

55. Favoritfilmmusik:
hm.. vet inte

56. Skostorlek:
42

57. Syskon:
två bröder Thomas och Fredrik


58. Favoritpålägg:

Skinka, gurka och tomat

59. Om du var tvungen att skänkabort 25 000 till välgörenhet, vem skulle få dina pengar:
rädda barnen

60. Vilket är det vackraste ordet/orden du vet:
Älskar dig och Mamma ( mamma= när Axel kommer säga det första gången )


61. Bästa bok du läst:

verklighetsbaserande, typ pojken som kallades det osv


62. Är du internetberoende:

får inte gå för lång tid emellan, måste uppdatera bloggen osv

63. Favoritdjur:
katt och hund

64. Gillar du snö:
nja så där

65. Favoritglass:
magnus mandel eller nogger

66. När köpte du något åt dig själv sist:
hm.. för sällan, det var nog en tunika till när vi åkte bort med thomas jobb 

67. Är du långsint:
ibland, beror på vem det gäller


68. Din sämsta egenskap:

för snäll kanske

69. Vilken är din bästa egenskap:
att jag e snäll

70. Vilket är ditt nästa mål i ditt liv:
få ett bra liv med min sambo och busunge och att vi kommer att hitta ett hus längre fram

71. Skulle du döda en kattunge om du fick 20 000kr:
NEJ

72. Vad gör du i sommar?:
jobbar och busar med killarna, och inskolar Axel


73. Mest intressanta stad du varit i

hm. vet inte

74. Vilket djur skulle du identifiera dig själv med:
katt

75. Vad fascinerar dig mest hos andra människor:
hur de e till sättet

76. Senaste pojkvännen/flickvännen:
Min älskade sambo Thomas, 4-ever

77. Favoritgodis:
smågodis

78. Spelar du nåt instrument:
nej


79. Vilken/vilka sporter gillar du mest:

hocky, fotboll

80: Vilken person i hela världen skulle du helst vilja träffa, och varför?:

Enar, som tyvärr dog för tidigt, annars Anki

81. Vilken film såg du på bio senast:
minns inte

82. Senaste köpta skiva:
rihanna, eller den köpte jag inte utan fick,
 
83. Roligaste konserten:
Gyllene Tider för några år sen


84. Bästa känslan:

att vara med Axel och Thomas och få ett leende av Axel, och se han när han tar sina stapplande steg


85. Samlar du på något:

Nej,

86. i så fall, vad:
---------


87. Är du feminist:

lite


88. Om du var ett instrument, vad skulle du vara då:
fiol


89. Favoritskiva:

winnerbäcks skivor


90. Bästa kompis:

har så många

91. Hur tror du att folk som ser dig på stan uppfattar dig:
en snäll tjej

92. Vad stör du dig mest på i detta ögonblick:
att våran tvättmaskin e sönder


93. Favoritlåt:

å nu så vill jag sjunga en sommarvisa.... av .... någon.. bla håkan hellström sjunger den,


95. Har du en mobiltelefon:

Ja,

97. Vad är det vackraste som finns:
Min underbara son Axel

98. Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du åka?:
utomlands tillsammans med min familj
,
99. Är du homo- eller bisexuell:
näp

100. Vad är klockan nu när du är klar:
14.38

Jag utmanar ALLA som läser min blogg :)


mysdag och papperslit

Idag har vi inte gjort så mycket, eller kanske! Axel har sovit hos sin momor och morfar i natt, de ville busa och gosa med honom, å det tackar man inte nej till, fast det e tomt utan busungen hemma så e det himla skönt att sova en hel natt utan att bli störda! Fast nu blidde vi iofs störda av katten, men det gick väl an!

Axel har iallfall haft det jättebra hemma hos mormor och morfar, busat och gosat med Zeb, osv
Jag (mamma) har hunnit med att ta hand om tvätten, (kommer snart mer eftersom vi håller på att tvättar igen, varför tar de aldrig slut) och så har jag gått igenom alla papper som låg och drällde överallt, hemma, nu sitter de i sina pärmar och allt e frid och fröjd! Nu ska jag bara ta itu med nästa garderob, som allt e inknökat i... *urk*

Men först ska jag gosa med lillkillen när han vaknar.

picknick i skogen!

Igår var pappa Thomas lediga dag , så efter lite bus hemma på morgonen, så packade vi en väska full med goda saker till picknicken å så gav vi oss av! Målet var vindskyddet på skubbet! Men när vi väl kom fram, och de e en bit så hade ju Johan Segerfelt bestämt sig att just idag så skulle han hålla ett gympapass där med sina elever (grrr) så vi fick helt sonika vända på klacken och bege oss hemmåt igen, men när vi gick hem så hittade vi en någalunda bra plats i skogen så där slog vi oss ner och fika och mumsade och busade!

image455
på vägen dit

image456
bulle e mums,

image457
dadda

image458

image459

image460

Hårdrockaren/punkaren

Efter maten så fick Axel duscha, för han var kletig från topp till tå!
Efteråt så gjorde jag en tuppkam på Axel.

image452

image453

image454



Bagaren Axel bakar

Idag hjälper Axel mormor att baka!
image449

image450

image451

Alltihopa slutade med att Zeb slickade i sig allt mjöl..

 


Undersökt dagis nogrannt!

Idag fick jag lite smyginformation av min chef (som även har hand om dagisplaseringar) att Axel troligen kommer att hamna på dagiset mittemot oss, på avd Lyktan. Hon har för sig detta iallfall ! Så efter stängningsdags idag så gick vi dit och kollade in gården lite grann och den var jätterolig!

image441
provåker banan som man cyklar på, med Axels egna cykel

image442

image443

image444
undersöker sandlådan, verkar okej.

image445
hittade ett roligt hus

image446

image447
åkte rutchkana e jätteroligt

image448


Kolmilan

Vi har även idag varit och tittat på när de gjorde i ordning årets kolmila, spännande, mycket ljud och många farbröder å så självklart morfar

söndag i Borås m.m

Idag så har vi varit hos Axels farmor och farfar i Borås, i deras sommarstuga hela förmiddagen och eftermiddag. Vi har busat och lekt, och öppnat presenter.

image423
på vägen dit, precis lämnat Grästorp

image424
Några minuter senare

image425
Farmor och Axel i lekatagen

image426
Alice leker oxå

( klicka på dem för se de lite större)
     

Presentöppning

image432

image433
en lastbil med massor med sandleksaker
Jippie

image434
en låda full med grejjer..

monteringsjobb pågår
(klicka för att få större bild)
   

De blidde en trehjuling, som nu har skydd runt Axel så han inte ramlar och stöd för fötterna, när han blir äldre så tar man bort det

image437 

image438

image439

image440

upp och ner

Håller på att lära sig att krypa ner bra i en trapp, det går så där kan jag meddela!

Övning hos mormor och morfar

image420

image421

image422

upp och ner och upp och ner ....

Bilder

Nu kommer bilderna från lördag kvällen, då vi var hemma hos mormor och morfar och grillade korv! (mycket grillning när solen skiner)


image416
leka i sandlådan e ett måste

image417
våran goding

image418
polarna

image419
äta korv


lördag kväll

I kväll så har vi varit hemma hos mina föräldrar och grillat korv, (gott) så nu e våra magar fulla med mat! Axel fick busa av sig det värsta, han har fullt upp att gå i trappan som de har till altan! Lätt att gå uppför (eller krypa) värre nerför.... slår sig lätt!

Sen så åkte vi en snabbis hem till Nettan och Tobba, de skulle grilla med några andra, några fotbollskompanjoner, vi var oxå medbjudna, men vi tacka nej, eftersom vi redan hade ätit och Axelbaxel skulle snart lägga sig! Men säga HEJ, det hann vi med. Å då fick vi dessutom träffa Helen, (släkt till mig) det var riktigt länge sen, så det var trevligt! Axel var jättebusig..

Blider kommer vid ett senare tillfälle!

Nu ska vi försöka att somna Axel, vilket hittils verkar helt meningslöst, men någon gång så somnar han väl. Måste vara utvilad tills imorgon , då vi ska till Borås och träffa farmor och farfar!


Grillning

Nu på eftermiddag så har vi grillat (gott) morbror Thomas kom och gjorde oss sällskap!
Som vanligt så busade Thomas och Axel till max!

image413


image414
matning pågår!

image415

Obs grävningsjobb pågår

Idag fick vi se att Axel har lärt sig att gräva ordentligt med spaden i sin egna sandlåda. Sen att sanden har svårt att komma ner i hinken, där det var meningen att den skulle hamna, det är en annan lärdom. numera kommer den på gräsmattan, på pappa, på mössan och på Axel själv! Men gräva det kan han, å det är jättekul! (våran duktiga son, ) ( malliga föräldrar )

image410

image411

image412

myskväll

Igår kväll, så hade vi en myskväll ute jag, Axel och Thomas! Vi gungade, lekte i sandlådan,busade och tittade på grannen jocke när han försökte flyga sin nya helikopter!! Ja visst ja ,både morbror Thomas och morfar tittade förbi och sa hej! (mest till Axel) och då prövade Axel på att visa va han hade lärt sig.. Våran stora kille har nu börjat att ta sina första egna alldeles egna steg, han har gått några meter, men än så länge så e det krypning som går snabbast att ta sig fram på! (stolta föräldrar)

image404
kittlas i magen

image405
busar med Smirre

image406
ute och vandrar lite själv

image407
målet var Smirre, som strax efter att detta kort togs började bråka med Felix

image408
Mr bus med vattenslangen, men som tur så har han inte lärt att sätta på vattnet än :)

image409
Far och son planerar bus



grabbar och maskiner?!?!

Vad är det med grabbar och maskiner egentligen?!? På fältet utanför oss så står nu en såndär grävskopa eller va de nu kallas, å vips så e Axel och Thomas t.om. Smirre där och tittar och utforskar va det kan vara!!

image401

image402

image403

hemma hos mormor



Eftersom våran tvättmaskin just nu e lite sjuker så får vi tvätta hemma hos mormor, å då passade Axel på att leka lite i hans sandlåda som han har där hemma!

image398

image399


image400
polare Zeb vakar med ett öga på Axel så att han inte hittar på bus!

bilder från 1 årsdagen

image391
va kan det vara?!

image392
en bobbycar..

image393
provsitter

image394
istället för tårta

image395
provåker ute

image396
äter födelsedagslunch på krogen (pommes och korv)

image397
present från grannkillen Elias

uppdatering

en liten uppdatering, har inte hunnit förrän nu, eftersom de e så fint väder ute nuförtiden så håller vi oss där :)
Axels 1 årsdag gick som på räls, han vakna pigg och gla, kanske lite väl tidigt för våran egna smak, men men..fyller man år så gör man :) Å pappa var ledig :) Yeeeas!
Han fick sin ursnygga bobbycar (bilder kommer senare) som vi provkörde lite inne, (gick mest bakåt) För att fira dagen så åt vi glass som mellanmål *gott* Sen tog vi på oss kläder och gick ut och lekte lite ute! Både med bobbycaren och i sandlådan!

Sen var de dags för mat och vila och efter vilan så gick vi till BVC för att mäta och väga oss och träffa doktorn, Nu väger Axel 11, 380 *stoooor kille* Någon spruta blidde de inte eftersom han var lite förkyld så nästa vecka, ska vi dit igen för att ta den!!!

Sen efter detta, så gick på "stan" lite för att titta, å så gick vi å åt mat på Kvarters Krogen (lokala puben) Och det var jättegott ska jag meddela, korv med pommes, och alla utom en liten pommes hamna i magen, japp ni läste rätt, de hamna i magen allihop
Sen gick vi hem för att mysa vidare på dagen!

Han fick även  ett paket från grannkillen Elias, en jättefin tröja och ett par byxor. Tackar så mycket!!

Bilder kommer senare, eftersom jag nu sitter hos mina föräldrar och skriver och där har jag inga bilder :)

1 år

1 år sen man låg på BB och hade värkar, 1 år sen man blidde en familj. Mamma, pappa och barn. Tänk va tiden går fort, 1 år sen man fick en skrikande skrynklig "sak" på magen, efter några timmar stånkade och stönande.

Ett år går fort när man har en liten i familjen, allt handlar om den lille!  Man gör allt för den nya familjemedlemmen!
Man förändras, till något bättre!
Nu sitter man här som förälder och tittar på den lille sprallige busiga grabb som har vuxit och blivit en stor kille!

Bill och Bull

Här har vi Bill och Bull ( Smirre och Felix) Våran katt och grannens katt, De e två hankillar men de e polare de, visst de kan ryka ihop men de kan inte vara isär heller, de e alltid tillsammans!
igår så hittade vi dem sittande på fältet utanför våran trädgård , och där satt de och tittade på något tillsammans, minst en kvart om inte längre! Knasiga katter. Vi kallar dem nu för Bill och Bull

image390

1 år snart...

Imorgon är vår lillegrabb 1 år, tänk va tiden går fort, igår kl 19.58 så föddes Axel, efter några timmars värkarbete! Tänk va ett år kan gå fort.. Oj ojoj... .nä nu ska jag inte babbla,

Idag i NLT så var Axels födelseannonser med i tidningen, 2 st, tyvärr så var de samma bild på bägge, men så blir de när man kommer på de i sista minut och bara har ett bra kort i plånboken :) ( ska bli bättre på de)

image389


vuxet firande

Eftersom mamma e själv hemma hela helgen eftersom pappa e i Västerås på kurs så ville hon låna Axel över natten så hon slapp att vara hemma själv och så fick vi en lugn kväll själva, för att (enligt mamma) fira att de var snart ett år sen Axel föddes!

För att fira detta så passade vi på att grilla för första gången i år (för våran del)
image384
dukat och klart men varsin grogg

image385
maten på grillen

image386
dags att äta ...
hungrig

image387
Så här glad blev Thomas för lite mat

Efter maten så gick vi till krogen och satt där och snacka, sen gick vi til Tobba och Nettan för att snacka lite och vips så var vi tillbaka på krogen ( det stängde kl 1) och kl 3 så låg vi i våra sängar .. efterfest hos Nettan W och sen hos Nettan och Tobba...

1 års kalas, kalas nr 1 av 3

Igår så var det äntligen dags för första kalaset för Axel som på tisdag fyller 1 år.. Tiden går fort!
Denna dag så skulle min familj komma (thomas föräldrar kunde inte komma) och så några kompisar komma ,
Vi började morgon i sängen med att öppna ett paket ifrån oss... ( det stora och riktiga kommer inte förrän på tisdag)


     
Målarbok och kritor
målade en hel bamse


Men som vanligt så var snöret bäst..

Senare på förmiddagen så kom mormor för att hjälpa till med garnering av tårtor å lite annat!


Bagaren Axel ska hjälpa till


Bäst var att slicka alla redskap. mmmmmm

Tårtorna
    

Inväntan av gästerna


Paketöppning:

va kan de vara ?!?

Gästerna

(Jag lägger inte ut bilder på alla, eftersom jag inte vet om de vill, lägger bara ut dem som redan har en egen blogg (och som där lägger ut bilder på sig.) och andra som jag vet att de e okej )


Johanna och Fredrik


Fredrik och Sofie


Thomas som somnade efter all mat.


Mormor
(morfar var tyvärr bortrest över helgen)

+
grannbarnen Emma och Elin med sin pappa Fredrik

( de var lite rörigt en stund på kalaset för de var 3 fredrik och 2 thomas )


de var ett klassiskt barnkalas, (dock utan fiskedamm)
de bjöds på korv med bröd, tårta och bullar och kakor



Axel smakar på sin alldeles egna tårta, men han var så mätt av all korv osv så han petade mest på den

Presenterna:

Av faddrarna Thomas och Fredrik ( mina bröder) och Sofie

två båtar, en till att ha sand i och en att ha vatten i

Johanna och Fredrik

En jätterolig båt men stora legobitar i

Fadderfar (morbror) Thomas
 
Sandleksaker och en dumper och en hjullastare

granntjejerna Emma och Elin och deras föräldrar Malin och Fredrik

en sån där va de nu heter,om man häller vatten i tratten så snurrar de och har sig.

Mormor och Morfar

En gungställing

Fadderfar (morbror) Fredrik och Sofie

En jättesöt ryggsäck ,som man kan fälla ut som en stol

Och så fick Axel ett paket ifrån Maud och Bosse
(ett par kompisar till mina föräldrar, även Emma och Elins mormor och morfar (granntjejerna) )
 
Ett sandkit och en "mobil" som man trycker på, med bondgårdsdjur på


Axel leker lite med alla saker


Tack så jättemycket alla som kom och gjorde Axels dag till en så en fin och rolig dag och
TUSEN TACK FÖR ALLA PAKET SOM AXEL FICK.
Ni e jättesnälla!






Axel = bagare?!

När vi väntade på att tårtorna skulle bli färdiga så fick Axel lite mellis, (banan) och denna banan åt han några tuggor på sen beslöt han sig för att testa på hur de var och vara bagare!!! ( på en 1-åringsvis)

Han slängde helt sonika bananen i en form och tog en fram lite vertyg och vips så var han igång! Han bankade och vispade och pratade .... bananen blev lite mosad, och formen var helt nerkletad i banan. Men kul va det, ÄNDA tills Zeb ( axels mormor och morfars hund) kom och tog bananen och åt upp den.
( enligt han ska man inte leka med maten)


image355

image356

image357

Färdigt bakat!

Nu har vi bakat färdigt, tårtbottnarna står på svalning, de blev jättefina, två björntårtor och en mumintårta, mumintårtan blir till Axel som bara han ska få mumsa i sig själv i morgon !! (ska bli rätt roligt att se)


image353
* tårtorna i ugnen...*

image354
* tårtorna klara *






Annars så  har vi busat och lekt hela dagen jag och Axel! Nu ligger han dock och sover jätteskönt i sängen.. Trötter!!

Pigg och igång

Nu är jag pigg och igång, igår var det nog bara en liten svacka jag var i, sönderstressad och slutkörd och på tog för lite sömn i kroppen! Men nu mår jag jättebra, tack vare mamma och pappa som tog Axel över natten så jag fick sova lite och vila ut! Det var jätteskönt, vi låg i sängen från och med kl 20.00 och tittade på tv och bara mös, sen somnade jag nog efter 21 eller nått och vaknade en gång vid 5 för att väcka Thomas som sov så gött, (han ville inte till jobbvet) sen somnade jag om och vaknade inte förrän nu vid halv 8. Jätteskönt!

Så nu ska jag efter uppäten frukost, ta och duscha och klä på mig och åka hem till morsan och baka tårtbottnar!!! formade som björnar.. och en som ett mumintroll!!

Sen i morgon e det kalas för hela slanten!!!

städdag!

Axel e utlånad till mormor, för lite egentid med henne! Jag då da, ska försöka komma igång med städningen, (dels därför Axel e hos mormor, för att jag ska grejja inför kalaset) OM de nu blir något kalas,känner mig lite halvkass idag, kan ju bero på att jag sov dåligt i natt och ja e superduperdåligt inatt å jag e bara trött och lite förkyld.. JAG LOVAR ATT NI SOM SKA KOMMA PÅ LÖRDAG ATTT JAG HÖR AV MIG IMORGON OM DE E INSTÄLLT, MEN JAG HOPPAS PÅ DE BÄSTA!! .

nä nu kanske jag ska ta och vila lite innan jag städar , kanske ta igen sömnen som ja förlorade i natt..

RSS 2.0