Hej!

Ja, ja jag vet ,det var länge sen jag uppdaterade denna bloggen, men just nu har jag inte hunnit eller haft ork, det har varit för mycket med barn och jobb och hus! Men det kommer, under denna veckan så kommer det en härlig uppdatering över vad som har hänt de sista veckorna!


Just nu kan jag meddela att jag är på väg till jobbet, Axel och Thomas ligger och sover så skönt i sängen, de ska vara hemma idag, pga utav att Axel har haft feber hela helgen och är inte pigg, jätteförkyld och hängig, äter inte som han borde ,men är snart på bättringsvägen!
Thomas oxå förkyld, så det är nog extra skönt för honom att vara hemma idag oxå!

Hejsvejs!

äntligen hemma!

Klockan 4 imorse / natt så steg jag upp för att göra mig iordning, för att åka en timme senare till Ullared tillsammans med min underbara sambo Thomas, lite tidigt men det gick bra, ingen människa på vägen knappt, å väldigt lite folk på Ullared när vi kom fram halv 8.. Så det var bara att shoppa loss, vi spendera nog säkert närmare 7000 kr där i dag, inkl mat osv!
Men vi fick tag i mycket, hela Axels vintergarderob m.m och alla hans julklappar, (vilket är mycket billigare där än hemma i affärerna)
Så det var skönt, annars så blidde det man behövde hemma typ, diskmedel, tvättmedel och skurmedel och kläder och lite annat pyssel!

kommer en bättre uppdatering imorgon om jag hinner, för nu är jag jättetrött å ska gå å lägga mig!

Puss och kram på er där ute!"

Helgplaner!

Helgens planer, ser ut så här, imorgon så åker jag och Thomas till Ullared, (yeeas) så Axel e nu hos mormor och morfar över natt eftersom vi anser att han e för liten för att åka med till Ullared!

Så morgondagen får gå till Ullared,

Söndagen så är det bio i Vänersborg kl 14.00 för mig och Thomas, vi ska se Arn! Ska bli kul, vi ska väl även hinna med att gå tipspromenad på förmiddagen eller ev lekstund med ett par kompisar och deras son Valter


Vad ska ni hitta på för något roligt?!

Måndag till Tisdag

Hejsan svejsan, här kommer en sammanfattning om de dagar som har gått i veckan!

Måndag så var det återdags för dagis och jobb :( lämningen är fortfarande jobbig, han skriker och skriker så det gör ont i hjärtat, men jag vet ju att det går över lika snabbt när jag har gått därifrån ! På jobbet går det väl bra, det är lite upp och ner, men jag försöker att ta mig igenom dagarna!

på eftermiddagen/kvällen så lekte Axel (jättebusig kan jag säga) ute från kl fyrasnåret ända tills klockan var typ 7 eller något, Vi var nämligen först ute på gården och lekte men sen så åkte vi hem till mormor och morfar å dit följde även Elias och hans mamma Nina (grannfamiljen) Jättekonstigt tyckte Axel, men kul. Vi skulle gå ut i skogen och plocka svamp! Vi hittade några, Thomas var mest stolt överv att han hittade en stooooooooooor kantarell!
Axel själv gjorde en kullebytta rakt ner i diket och hamna under en gran! :)
Väl hemma somnade Axel rätt fort och sov hela natten!

Tisdag så var det samma visa, lämna på dagis och gå till jobbet, men sen efter så skulle vi hämta Elias på dagis, och han skulle följa med hem till oss, å det var roligt tyckte både Axel och Elias, de lekte och lekte..
Natten däremot har inte varit så bra,Axel har vaknat och vaknat och skrikit och skrikit, så den här dagen kommer inte vara lätt för någon av oss, Thomas och Axel är ju hemma idag, de e deras lediga dag så de ligger och sover nu, lyckades faktiskt att somna om :)

Nä nu ska jag göra mig i ordning och sticka till jobbet!

tatueringstankar!

Jag och Thomas går i tatueringstankar, ( dels pga ständigt tittande på Miami Ink) Men jag vet inte vad jag vill ha, bara vart, ...
jag vill ha något som förknippas med att Axels föddes (20070506) men det får inte kännas som att de en "dödstaturering, som de lätt kan bli om man t.ex bara hade gjort  datumet, utan jag vill ha något annat., MEN VAD?!

Jag vill inte ha någon färg, utan bara svart/vitt!

Någon som har någon ide?!

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii x 20

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Vi har råttor i kåken (vilket säkert inte är ovanligt men ändå) Thomas har hört den/dem kraffsa på nätterna men det har inte jag.. tills nu... i kväll, alldelels nyss här i köket,. där jag sitter och bloggar. Så tyckte jag att jag hörde krafsande, i skåpet, fläktskåpet.. Jag tog mod till mig och öppnade skåpsdörren efter en knackning, för att slippa stå öga mot öga med kräket
När jag öppnade så hittade jag råttskit och även spår efter kräket, han har varit och käkat på varenda jäkla förpackning ja hade där inne...grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Så de var bara till att slänga allt nästan, förrutom en låda i plast där jag har mjöl...grrrrrrrrrrrrrrrrrrr


JAG HATAR DESSA RÅTTOR/MÖSS!
När Thomas kommer hem imorgon så får han installera råttfällor överallt!


i min ensamhet!

Jaha, klockan är strax 20.00 å Axel, han ligger å sover sen en timme tillbaka, jättetrött var han! Vi har varit  ute och lekt lite nu på eftermiddagen/kvällen med Elias, sen kom även grannflickan Bianca kom ut, medans hennes pappa Håkan damsög bilen! Men sen så blidde Axel så himla trött så vi gick in för att ta ett bad, men det varade typ i 5 minuter sen så ville han upp.
Så vi eller Axel åt sin välling och sen myste vi i soffan och åt lite chips (e de lördag så e de)

Men sen så ville inte Axel vara med mer så han tog min hand och ledde mig in till sängen och vips så hade han somnat på 2 röda! *trötter*
Så jag får väl oxå lägga mig snart så jag orkar med honom, men först så vill jag se sing a long som börjar idag och lite andra program så kvällen kommer nog inte att bli så tidigt tror jag


Imorgon kommer äntligen Thomas hem, *skönt* de verkar ha haft jättetrevligt där!

Vattenlek



En liten paus i leken för att titta rallybilen som åkte förbi,
(pågick en rallytävling hos mormor och morfar den helgen)







Lördagmys

Axel och mormor hade lördagsmys för ett tag sen å då såg det ut så här:






Axel i nötskal

Den sanna Axel













Hittat

Jag tror att ja har hittat en ny favorit artist, >

Kid Rock....
han kan sjunga,

favoritlåten är än så länge:


Sweet home alabama all summer long


It was 1989, my thoughts were short my hair was long
Caught somewhere between a boy and man
She was seventeen and she was far from in-between
It was summertime in Northern Michigan
Ahh Ahh Ahh
Ahh Ahh Ahh

Splashing through the sand bar
Talking by the campfire
It's the simple things in life, like when and where
We didn't have no internet
But man I never will forget
The way the moonlight shined upon her hair

[Chorus:]
And we were trying different things
We were smoking funny things
Making love out by the lake to our favorite song
Sipping whiskey out the bottle, not thinking 'bout tomorrow
Singing Sweet home Alabama all summer long
Singing Sweet home Alabama all summer long

Catching Walleye from the dock
Watching the waves roll off the rocks
She'll forever hold a spot inside my soul
We'd blister in the sun
We couldn't wait for night to come
To hit that sand and play some rock and roll

While we were trying different things
And we were smoking funny things
Making love out by the lake to our favorite song
Sipping whiskey out the bottle, not thinking 'bout tomorrow
Singing Sweet Home Alabama all summer long
Singing Sweet Home Alabama all summer long

Now nothing seems as strange as when the leaves began to change
Or how we thought those days would never end
Sometimes I'll hear that song and I'll start to sing along
And think man I'd love to see that girl again

[Repeat Chorus x2]

Singing Sweet Home Alabama all summer long
Singing Sweet Home Alabama all summer long
Singing Sweet Home Alabama all summer long
Singing Sweet Home Alabama all summer long


Öppna, stänga

favvos sysslan för några månders sen ....

öppna stänga hela tiden






bilder

Sitter framför pappas dator och kollar in korten på Axel som de har tagit, måste nästan lägga ut dom här, några av dem..
hoppas att ni orkar att titta!

Badning med morbror Thomas







föräldrarboende!

Denna helgen, så är Thomas i Oslo med hans jobb på konferans! Så jag och Axel blidde själva hemma, men vi har varit hos mina föräldrar över natten, Axel fick åka dit strax efter att ja hade hämtat honom på dagis,. Men det var inga glädjeskutt precis, han har lite seperationsångest från mig just nu, så det blev krokodiltårar när jag satte honom i mammas bil och de åkte iväg, men de gick över rätt snabbt!

Jag fick åka med min fartdåre till bror till Uddevalla för att hämta hem bilen som Thomas hade till jobbet, de åkte kl 15.00 till norge, å kommer hem på söndag någon gång, så en bil e ju alltid skönt att ha!

igår, så blidde de lite mys i soffan till favvisarna Teletubis, sen så somnade han (Axel) på madrassen så skönt, lite gnäll och skrik i natt men det gick bra,  vaknade till en pigg och jättebusig kille!

Idag så händer det inte nog så mycket, vi e väl kvar här en stund till, mamma börjar inte jobba föränn kl 17.00, så medans hon är hemma så slipper man laga maten själv :) *hihi*

Hejsan svejsan!

Hejsan svejsan, !
Tänkte att jag skulle säga hej till er alla där ute, och säga att jag lever, men jag har ingen ork att uppdatare just nu, pga utav sjuk grabb och dålig lust att jobba, Men men, det blir väl snart bättre får vi hoppas!

men bara så ni vet så lever jag och mår bra fysiskt iallfall... :)

Sugen till 100

gud va ja e sugen på cola eller dyl ,det verkligen vattnas i munnen när jag tänker o de  ( ja, vet inte bra för kroppen, men skit samma)
Åt lite stark mat förrut å då brukar jag bli sugen på något läskande sen.

Men denna gången ska jag stå emot, genom att snart gå å lägga mig,,......


Äntligen helg

Då var det äntligen fredag, gud va skönt, nu e älsklingen och ja hemma tillsammans i hela 2 dagar :)
Imorgon är det Loppis här på Trädgårdsvägen i Grästorp,så välkomna ni som bor i närheten :)

Axel mår bättre för stunden, febern går upp och ner men han orkar göra mer saker nu iallfall. Just nu ligger han och sover i sängen mellan mig och thomas, skönt att ha dem nära sig när de e sjuka, de små liven!

Nä nu ska jag surfa vidare och sen ska jag krypa ner i sängen

Vård av sjukt barn!

Jaha då var de dags, vård av sjukt barn, har inträffat. Det roligaste var att vi satt och prata på jobbet igår om detta, och vi undrade när jag skulle få vara hemma pga utav det, å vips dagen efter var de dags!

I nödfall så har vi mamma som hjälp, men just denna dag så var hon upptagen hela dagen, så jag fick stanna hemma (känns lite dumt eftersom jag börjarde jobba i måndags) men men, inget att göra åt, jag är åter i arbete på måndag. Vi är hemma imorgon oxå jag och Axel, helst en feberfri dag innan man lämnar till dagis :)

Så jag får tillbringa min dag med att grejja hemma och lugna Axel när han vaknar helt förtvivlad!

Dags att hoppa i sängs

nä nu känner jag att jag inte orkar mer för i kväll,så nu ska jag borsta tänderna och hoppa i sängen, åter dags för jobb i morgon,. Dock e Axel och Thomas hemma och myser för sig själva.

Hejsvejs, hoppas att ni får en god natt sömn!

Svar från frågestunden

Här kommer svaren från frågestunden ja hade för ett tag sen :)



LIte frågor från Johanna

* När ska ni gifta er?!
 -  En väldig bra fråga, det var planerat nu till sommaren 2009 men på grund utav vad som har hänt i familjen det sista året så har vi valt att lägga detta åt sidan lite och göra det lite längre fram när allt har lagt sig lite!

*  När barn nr 2 kommer?!
- det vet jag inte, inget e planerat mer än att jag vill jobba lite först, för att få upp ekonomin som halvdålig efter ett års mammaledighet, sen vill iallfall jag att Axel ska kunna förstå att han ska bli storebror innan vi skaffar en till,


Från Maria som kom frågan:

* vart jag ska jobba nu efter mammaledigheten?
- jag har precis börjat jobba (den 1 sept)  på Lunneviskolan här i Grästorp, jag är elevass åt en kille som går i 2:an,  än så länge håller vi på att lära känna varandra lite så de e lite si å så. Han testar gränserna lite..


Det var allt för denna gången, men e de något mer som ni undrar över så e det bara att höra av sig :)






världens härligaste unge





baka, baka liten kaka

I Fredags så bakade jag och Axel så det  sto´ härliga till här hemma, en himla massa muffins blidde de


bagarna Andersson/Rantzow


Hm.lite sånt ska i, (vände ryggen till en sekund å vips så tyckte Axel att lite vatten skulle i oxå )


Vispa e rolig

Ännu roligare var de att toppa hela handen i smeten och smaka på den ...






Besök

För en vecka sen ungefär (tror jag det var) så åkte jag och Axel till Thomas jobb och mötte upp honom där, för att sedan åka vidare till Torp för att handla lite grejjer!

När Thomas kom till sitt jobb var vi redan där å då fick Axel prova på att köra lastbil, och gissa om de var kul :)


* hm, vart ska jag göra tro?*








Åter i arbete!

Jaha, då var man åter i arbete, ingen mer föräldrarledighet inplanerad :(
Jag har börjat att arbeta i en klass åk 2. Här i Grästorp, jobbar mest en elev som behöver lite extra tillsyn

Axel har börjat på dagis på allvar nu, det går jättebra, han e självklart jätteledsen när han lämnas men det brukar gå över rätt snabbt, men han verkar trivas och ha skoj, blir jätteglad/lite ledsen när jag hämtar, skönt att komma hem igen säg!
Han somnar dock väldigt snabbt på kvällen nu, vilket e skönt, blir lite mer kväll för oss själva jag och thomas!

Nä nu ska jag fortsätta att uppdatera min blogg nu när jag ÄNTLIGEN kan surfa igen efter virusattacken

I am back!

Hej igen,
nu e jag tillbaka, efter några dagarns frånvaro.. pga lite virusattack på datorn, men nu har morbror Thomas varit här och grejjar bort allt de där :)

Så nu blir de bloggande igen

Fast mer uppdatering än så här blir de inte idag, eftersom jag inte orkar, (min första dag på jobbet idag och ja e helt slut)
Men det kommer, jag lovar....
nu ska jag dock läsa igenom alla andras bloggar å se va jag har missast :)

Hejsvejs!

RSS 2.0