Inställt!

Resan till Medeltiden värld blev idag inställt för oss, pga dåligt väder, vi beslöt oss istället åka dit när det var fint väder!
Istället så åkte vi till stan (läs Trollhättan) och gick i affärer! Thomas hittade ett par jeans och en skjorta och en t-shirt, jag hittade inget till mig, men en fin pyjamas till Axel och två uppsättningar påslakan och örngott till Axels säng! Med Bamse på!
Köpta på Hemtex 50 % rabatt så de blidde inte så dyrt

Nu e Axel hos mormor och morfar han ska vara där över natt och hela dagen imorgon, för jag jobbar, börjar kl 6 och slutar halv 2. Thomas börjar oxå att jobba nu igen efter en månad pappaledigt *lider med honom, vet hur jobbigt de var*
Axel ska vara hos mormor och morfar hela juli, på dagarna och vissa nätter! Mamma kommer att ta honom över natt dom dagarna ja börjar 6 och 7, för hon ville inte gå upp så tidigt och åka och hämta Axel hemma hos oss, eftersom jag inte har någon bil och Axel mår bäst om han får sova länge på morgonen! Så på sätt får vi de bra allihopa!

Ikväll så tittade jag och Thomas på ARN-filmen, å jag trodde inte att den skulle vara så bra som den var, men gud va bra den var (brukar inte gilla sådana filmer) men denna gillade jag inte! Dock inte slutet, man vill ju se hur det skulle vara när de träffades igen :)

NU ska vi gå å lägga oss, tidig dag för oss bägge!
Ha det gött!

planerad utflykt

Imorgon så ska vi på utflykt, inte så mycket för Axels del kanske, mest för våran  :)

Vi ska till  Medeltidens värld i Götene! Det ska bli kul! Det blir jag och Thomas och självklart busfröt Axel och mormor Margot och ev morbror Thomas, han har inte bestämt sig än! Morfar var tvungen att jobba!!

Ni kommer nog få se många härliga bilder därifrån!

Hejsvejs!

Svar till Joho

Fick en komentar från Joho!??! vem de nu e!?


"Det uppdateras inte så ofta på denna blogg, de är ju faktiskt väldigt trist....men din bloggg har ju ialf en fördel, man kan ju alltid blogga vidare från den till jonna, tack för det!"

Svar : Varför det inte uppdateras så ofta, och vad menar du med OFTA!? E de e lag på att man måste uppdatera varenda minut på dagen eller?!
När man jobbar 100 % å lite mer varje dag så orkar man inte uppdatera sin blogg jämt och ständigt! Det e säkert många som håller med mig om den saken! Dessutom så har jag en 1 åring att ta hand om och ett hem att hålla efter så de e ren och fint!

Så där har du ditt svar!


Duktig jänta!

Idag känner jag mig duktigt :)
Först så jobbade jag från kl 06.00 - 14.00 å då fick jag gjort jättemycket! Sen när jag kom hem, så vaknade Axel så jag äntligen fick krama om han :) *saknar han jättemycket när jag jobbar*
Efter att han åt sin mat så tog vi en låååååååång promenad! *skönt* Sen gick vi och hämtade ut vårat paket från Lindex som jag hade beställt, dock bara kläder till Axel! (vadå, vi behöver väl inget)

Väl hemma så var Axel och Thomas ute och lekte, å jag höll mig inne, för att stryka fast namnetiketter på Axels kläder! Jättebra att ha när man börjar dagis, då kläder och dyl k an hamna precis var som helst! ETT MYCKET BRA TIPS TILL ALAL FÖRÄLDRAR SOM HAR BARN ELLER SKA HA BARN PÅ DAGIS, NAMNA KLÄDER OCH VANTAR OCH JACKOR TILL OCH MED SKOR! för det e ett rent helvete att hålla ordning på alla kläder som kan ha hamnat fel!
( lite yrkesskada)

Här e det som kom på posten!











Alla namnetiketter från "namnlappar"



Kläderna,dock bara byxorna, tröjorna e nu oxå gjorde *skönt* Nu ska jag bara se över jackor och overall och dyl så de e klart till hösten/vintern



Nu ska jag krypa ner i sängen tillsammans med min älskling och mysa lite!
Ha en bra kväll och natt så hörs i morgon !


Utmaning

Regler:

- Beskriv först reglerna
- Svara på alla frågor
- Välj ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din
- Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!


Fem saker som fanns på din Att-göra-lista idag?
♥ jobba till kl 13.30
♥ Möte på banken kl 14.00
♥ Mysa med famijlen  
♥ Tvätta
♥ Blogga.
 

Vad gjorde du för 10 år sedan?
♥ Då var jag 18 år och då hade jag tagit studenten och börjar att jobba.

Ställen du bott på?
♥ Jag har bott hemma hos mina föräldrar. Sen flyttade jag till min etta i Grästorp, några år senare så flyttade jag upp en våning i samma hus till min underbara 2:a! Sen träffade jag kärleken och flyttade ihop i en underbar trea, sen fick vi Axel och flyttade vi till en 3:a i markplan

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?

♥ Bygga ett hus eller köpa ett!
♥ Köpa något riktigt fint till mina älsklingar,
♥ Gifta oss
♥Handla mycket :)
♥ Fortsätta att jobba som vanligt, kanske dra ner lite på tiden!

Personer du vill veta mer om:

Ida, Maria, Evelina, Johanna, Anna, Tumadre


uppdatering osv

Nu blir de inget mer för idag, mer uppdatering blir det inom en snar framtid, Lovar!

Uppdatering

Har varit lite dålig med uppdatering denna veckan känner jag, men eftersom jag har jobbat till 17.00 varje dag så har jag inte haft så mycket ork till något annat! Men nu så tar jag mig tid!


Axel har blivit bättre på att stapla burkarna på varandra


Helgen till ände!

Nu har även denna helt underbara helg gått till ände!
Midsommaren var helt underbar trots all blåst och regn, vi överlevde, Axel fick fira sin riktiga "första" ordentligen midsommar!

Lördagen så gjorde vi inte så mycket, vi tog det mest lugnt! åkte till morsan och farsan lite och åt lite mat annars inte så mycket!

Söndagen så åkte vi til Torp lite för att titta i affärerna, Axel fick några leksaksbilar att leka med och en ny boll, den gamla bollen bet nämligen Luffsen sönder när han var här, och Axel blidde lite ledsen när det hände!!
Sen var vi hemma och myste hela kvällen!

Å nu laddar jag för en ny arbetsvecka! *uga* Snart augusti månad och semster :)

midsommarfirande i Aspehagen

Iår så pallade vi oss i väg till Aspehagen, där jag har firat midsommar sen jag var liten tös tills jag var typ i början av tonåren! nu är det åter dags att tillbringa eftermiddagen där midsommarafton :)


Klädd för regn, men det kom inget så det vara bara att krypa ur byxorna och leka :)


lite fika, de e gott det!


går runt och babblar lite


dans runt midsommarstången, det var roligt


sen fick alla barn glass och det var gott :) *mums*


väl hemma så tog vi och dansade lite,  : )

Nu ligger Axel och sover, jättetrött kille och snart ska nog mamma göra likadant ska bara titta lite på Rain Man först !

Glad midsommar på er alla!

Glad midsommar

Glad midsommar på er alla mina läsare!
Hoppas att ni får en bra dag, ( i regnet )

Vi ska tillbringa eftermiddagen på Aspehagen och leka och ha kul ( det är ett ställe där det har varit midsommarfirande så länge jag minns)

Axel har fått regnkläder och stövlar så nu e han utrustad till tänder för att vara ute hela eftermiddagen!

Vad ska ni göra!?









Filmtips!

Ville bara tipsa om en helt okej film, (om man har samma filmsmak som jag )
Georgia rules heter den!

Handlar om mamma Lilly,spelad av Felicity Huffman och hennes dotter Rachel spelad av Lindsay Lohan och Lillys mamma Georgias som spelas av Jane Fonda!
Filmer handlar om deras upp och motgångar m.m...

VIll inte berätta för mycket, utan man får upptäcka vad den handlar om när man ser den!!


tack gode gud...

Städade bland mina jobbpapper och hittade den här gamla lappen..Rätt rolig att läsa....

Jag säger bara en sak,

Tack gode gud för karlar.
Kvinnor e tråkiga alltid ska städa, laga mat och ta hand om barnen. Inte kan dom sitta stilla en sekund.
Nej tacka vet jag karlar, dom kan det här med avkoppling.Dom kommer hem från jobbet, kastar sig i soffan och rör inte ett finger, förrän sporten på tv:en börjar!

Kvinnor är trångsynta, Dom bryr sig bara om bagateller, var man ska bo, lägenhet eller villa, hur många barn man ska ha.
Tacka vet jag karlar, dom engerar sig i de stora frågorna, Kommer Sverige med i fotbolls-VM, vinner Stefan Edberg stockholms open.

Kvinnor är oförståeliga. Dom inser inte att man är sjuk när man har 39 graders feber, nej dom ska upp i allfall och laga frukost och se till att barnen kommer till skolan och dagis.
Tacka vet jag karlar, dom hostar en gång och ligger däckade i sängen i en vecka och blir ompysslade.

Kvinnor e oekonomiska, dom kan inte handskas med pengar, dom sätter in dom på banken, köper kläder, och mat till familjen eller nya gardiner.
Tacka vet jag karlar, dom tar pengarna , och går ut och roar sig med grabbarna eller köper en radiostyrd bil.

Kvinnor inser inte sin begränsning. Först går de ut och jobbar i åtta timmar, sedan går de hem och jobbar åtta timmar till. Och sedan ska dom leka lite med barnen och hinna vara vackra och kanske sova en stund också.
Tacka vet jag karlar, dom vet vad dom kan, och låter bli saker. Dom klarar inte av att fälla ner toalettringen, plocka bort saker från bordet efter middagen eller torka av bordet.

Vilken tur att vi kvinnor är så bra på att uppfostra våra söner till karlar.

16 juni = Axel

Idag var & är Axels namnsdag och vi bjöd in mormor och morfar och Axels faddrar  (mina bröder) på fika, tyvärr så kunde moffa inte kunde komma å även så Fredriks sambo Sofie, som var tvungen att jobba, så blidde det lite fika över, så vi bjöd in Elias (grannkillen) och hans föräldrar på fika oxå! Så det var full rulle här ett tag!

Axel fick faktiskt lite paket oxå, (överraskning) , en samlingsbil SAAB och ett fotbollsmål och en rutchkana...  Inte alls bortskämd... men faddrarna e lite så oxå, de ger gärna Axel lite saker titt som tätt och även mormor och mofar e inte så dåliga på det :)

Av Elias fick han jättefina kort på dem tillsammans, när de leker, jättesöta!






Nöjd för dagen !

Så, då var jag nöjd för dagen, jag har fått det som ja hade förut, fast med annan design ! (tusen tack igen Maria, kommer nog att hojta till på dig igen i framtiden om jag vill göra om )
Så  nu ska jag äta lite flingor och macka, för både jag och älskligen är lite småsugna på något att äta, men just nu får vi nöja oss med det :)

God natt alla, vi syns imorgon!

Förresten, imorgon har Axel namnsdag *GRATTIS PÅ DIG GUBBEN* å då ska vi ha lite fika här hemma för dem som vill!





Superduper tack

Jag vill tacka Maria så med hjälp med min design, jag älskar den, nu ska jag bara göra det sista lilla touchen, så blir det nog detta jättebra :)
Så ha tålamod, den kommer bli färdig snart :)

Tack, tack, tack, tack så himla mycket!

kvällen

Ikväll har Axels mormor och morfar varit här och ätit middag, lite grillat och färsk potatis *mums* Nu ligger Axel och sover så skönt i säng och Thomas tittar på tv! Jag ska snart bädda i sängen, (fick ta bort allt där nu när Lufsen har vari

de gick som de gick

Matchen i kväll gick som den gick, men Axel hedrade dem med att vara klädd i blått och gult!!






provligger

Här provligger Axel sin nya säng som nu e monterad och klar, och han verkar trivas jättebra iden, sover som en gud, så nu återstår de att se om han kan sova där själv,.... än så länge så ligger en av oss där bredvid på en madrass!





hundvakt

I veckan som har varit så har vi varit hundvakt igen, åt Gunvor och Nettan, som var bortresta eller jobbade. Så Lufsen fick vara här, å det har gått jättebra, han e så snäll, jättego mot Axel och Smirre och han e bästa polare!






??

Vem e tjolavipp?!?!

grrrrr och ett stort skrik på hjälp

Jag satt och bläddrade lite på bloggen och vips så kom jag åt fel knapp och all min egna design e borta, grrrr så nu får jag börja om igen, å det e såååååååå jobbigt,
jag vill ha en fin design.. HJÄLP...någon som villl hjälpa mig !?

jaja, fram tills jag får iordning allt, så får de se ut som de gör..


grrrr

????

Jag har inga planer inför helgen!  Vill komma på något roligt, funderar om jag kanske ska överraska älsklingarna mina på en liten utflykt imorgon till berget. Men jag vet inte, beroende på vädret!

Vad har ni för planer för helgen!!?




min underbara prins, som jag saknar såååååååå mycket när jag jobbar

ett stort grattis

Vill sända ett stort grattis till Helen Dahl och Christian Skoog, John O. som idag har tagit studenten! Så nu har vi varit på många kalas, dock en. kort stund på varje eftersom Axel var trött och ville sova, och ja hade jobbat hela dagen till kl 18.00 så vi var typ bara inne och sa hej och åt lite mat/fika!


tripp till ikea

Igår så tog vi oss en tripp till Ikea, jag, thomas, axel och min mamma ! Vi skulle köpa en säng till Axel å det gjorde vi å lite annat smått och got! :)
Nu e jag skittrött, kom hem sent i går, å nu ska jag snart börja och jobba, ska tydligen på en utflykt idag.....

nytt nytt nytt nytt nytt nytt nytt nytt

nu håller bloggen på att göras om, kan ta ett tag, men det blir nog bra när de blir färdigt. så fram tills dess så får de se ut som de gör!


-------------------------------------------------------

Jag satte tillbaka den gamle headern så länge tills jag orkar göra en ny... :)


minisemester i Borås del 2

Dag 2 i Borås, efter en god natt sömn, så åt vi frukost och packade alla väskor och städade efter oss och packade in oss i bílen för att hämta upp farmor Eva och åka till djurparken! (Borås djurpark)

Axel överraskade oss där oxå, genom att gå fram till djuren på barnens zoo och klappa dem, det trodde vi aldrig, men det var jätteroligt!
Även djuren på savhannen (elefanterna speciellt) Han höll sig vaken hela djurparken igenom men så fort vi hade gått förbi alla djur så somnade han.,......
Sen gick på stan lite jag och thomas och axel och sen så åt vi lite jordgubbar och Axel åt mat hos farmor och farfar i stugan innan vi åkte hem


klappa geten


klappa grisen


känna på hornen
(spännande)


kollar in skogens konung


tittar på björnarna





tittar på elefaterna...


Mitt favvis djur, tycker att de e så fina..


Minisemester i Borås del 1

Jaha ,då var första arbetsveckan över, puh, klarade det galant tycker jag, har redan lyckats bränna mig på mina armar ,pga solen!

Nog pratat om det, helgen ska jag nu berätta om istället! Helgen, som har varit extra lång pga nationaldagen. Jag och min familj bestämde oss för att packa väskorna och bege oss till Borås, där Thomas föräldrar bor och bo där över natt!
Axel farmor och farfar (alltså thomas föräldrar ) har även en stuga i Borås där de bor på helgerna så därför stog deras lägenhet helt tom, så den tog vi beslag på. ! Skönt att ha rinnande vatten och toalett och dusch när man har småbarn! :)

Vi åkte ner på eftermiddagen på fredagen, då Axel ändå skulle sova, så det passade ju bra, sover ju lika bra i bilen som han gör hemma!
Väl framme i Borås, så fick vi lite mat och så lekte vi osv. Sen gick vi ner till vattnet, tänkte kolla om Axel skulle vara suge på att bada, ( det trodde vi inte, men där fick vi för att vi trodde fel) Axel storälskade att bada i en stor sjö.. .Jättekul! Skratta och plaska..(får vi göra fler gånger)

Vi var i stugan hela dagen, ända tills vi åkte till lägenheten för att sova!
Men väl där så ville inte (den hur trötta som helst )Axel sova, utan han sprang runt i lägenheten och lekte pajas!
Men tillslut så så somnade vi hela familjen och sov gott hela natten lång, vaknade till någon gång vid halv 4 och gav Axel mat sen så sov vi ända till 8..


lek och bus med Alice


Att hålla i pappa e säkrast i början....


Känna lite på vattnet....
( fortfarnade hållande i pappas trygga hand...)


Nu vågar jag leka själv..
Jätteroligt


Leka lite med leran...


Snurra runt, var jätteroligt, skratta hela tiden


I lägenheten senare på kvällen



lek och bus killen i farten, här håller han på att kliva i och ur Alice säng..






hemma igen

Nu e vi hemma igen, efter en underbar helg i Borås hos Axels farmor och farfar.
Vi åkte i fredags eftermiddags och kom hem idag på kvällen! Vi har bla badat och mått gott i farmors och farfars stuga, sen har vi varit på Borås djurpark!

Mer info och bilder osv kommer så fort jag orkar ta itu med uppdateringen!

helt slut!

Asså jag e helt slut efter en arbetsdag, hur i hela fridens namn ska jag klara 2 månader i denna hettan! Visst ungarna har varit helt underbara, men värmen tar kål på mig, när man jobbar så e man ute konstant hela dagen, förrutom när man äter, å mycket skugga det finns det inte ...
blev lite avis på barnen när de fick springa genom vattenspridaren, det såg riktigt gott ut, svalkande!
jobbigaste var även att jobba till kl 18.00.. med bara en unge från kl halv 5. å ungen inte ville göra något och visste hela tiden att han hade rätt fast än att allt han sa var käpprakt åt skogen fel. .men rätt hade han...grrrrr *tur att jag inte jobbar sent förrän på torsdag igen!

nä nu ska jag gå och gosa med grabbarna i sängen, Axel har vaknat igen efter att han hade somnat för natten, grabben hostar så himla mycket, så antingen så hostar han tills hans spyr eller att han vaknar.....som tur var så vaknade han idag :)

Hejsvejs i värmen !

deppig

Nu e jag deppig, i dag är de den sista dagen på mammaledigheten, nu har jag varit hemma i ett år !! Imorgon bär det av till jobbet igen! :( Det känns, det gör de ,men det ska bli kul, Axel kommer att ha det jättebra hemma med sin pappa!
Jag jobbar bara i 2 månader sen e jag ledig i aug, och börjar jobba igen i sept. så det känns helt okej!

Men just nu e det lite deppigt, men men .. jag kommer ju hem varje dag och får träffa ungen på rasten och på kvällarna!!
Nä nu ska jag krypa ner i sängen med gossarna och gosa med Axel tills han somnar!

Ha det!

grillning på Milan

Igår kväll så hade vi grillning på milan , tillsammans med mina föräldrar och min ena bror och min brors sambos mamma








Denne stilige herre hittade vi på vägen när vi var ute och gick jag och Thomas, medans vi somnade Axel.
Han blidde lite sur när jag gick närmre för att fotografer, som tur va så var det vatten imellan oss..
De e snabba svin!


Baddagen fortsatte

Axels baddag fortsatte hela dagen !

pappa thomas åkte och tvättade bilen på shell och kom tillbaka med en ny pool till Axel med tak.. jättefräck!


Sen badade han även med grannkillen Elias i Eliaspool


Svar på fråga

Fick en fråga från Caroline, som tyvärr inte lämnde någon bloggsida eller mail så jag kan inte svara henne!

Hon fråga vart man fick tag på en  såndär "Övningsgår"tshirt som Axel har på sig i  Utebad'


Vi köpte våran på partaj ...

RSS 2.0