Du vet att du är mamma när....!!!!

DU VET ATT DU ÄR MAMMA NÄR...

- Du inte kan minnas när du senast sov mer än sex timmar i sträck. ( nä f-n va det!?!!? )

- Du njuter av en lång sovmorgon till 8:00. ( oja, det är himmelriket att vakna så sent, )

- Du hittar durkslaget i toalettstolen. ( inte än men det händernog snart )

- Du varje gång som du går ut för att köpa nya kläder till dig själv istället kommer hem med pyjamasar med små grisar på i storlek 60. ( ja vadå da!? det är ju mkt roligare att handla de kläderna än våra, de ska ju växa och inte vi .)

- Du lyssnar fascinerat med halvöppen mun när folk pratar om aktuella biofilmer, teaterpjäser, nya romaner och annat du aldrig hört talas om.  ( man hänger inte med lika mkt som förr!)

- Du inte längre kräver att det du har på dig ska vara rent. Inte SÅ fläckigt duger bra. ( ja,kläderna blir inte gamla här, man är nästan glad när en tröja håller mer än 2 timmar innan man får en spya på sig)

- Du tycker att Sempers aprikospuré är riktigt god. ( ja men det är ju den )

- Du börjar använda ändelsen -is på det mesta. Dagis, mellis, gullis, sötis och absurda självkonstruerade avarter som tröjis, parkis, vovvis och sängis. ( språket har förändras till något mer barnsligt)

- Din senaste litterära upplevelse är Max Balja och din näst senaste Max Potta . ( ja pedagogiska böcker)

- Du råkar kalla din partner för pappa ( har hänt )
.
- Du vill skicka lönnmördare på barnet som gjorde sönder ditt barns leksak så att det började gråta. ( inga komentarer)

- Du har bara tid att raka det ena benet. ( ja, när ska man hinna raka bägge!? )

- Du gömmer dig på badrummet för att få vara ifred. (ibland kan man vara tvungen att sitta på toa väldigt läääääääänge )

- Barnet kräks, och du fångar det i händerna. ( ja inte vill man ha det i soffan lr på mattan)

- Du skaffar en barnvakt då du och din man inte varit ute ensamma på evigheter, och sedan tillbringar du halva kvällen med prata om dem och ringer och kollar att det går bra.( ja mormor får många samtal ibland)

- Du använder ditt eget saliv till att tvätta ditt barn i ansiktet. ( inte riktigt än)

- Du har inte hjärta att ge bort bebiskläderna, det är så slutgiltigt att barnet blivit stort då.( ja trollungen växer alldeles för fort )

- Du säger minst en gång om dagen: "Det här med moderskap är ingenting för mig", men vet att det inte finns något i hela världen du skulle byta bort det mot. (precis)

Välkommen till min nya blogg!

jaha, då har man börjat om med detta bloggande, var utan det ett tag men nu kände jag att det var dags att börja igen :) Hoppas att jag kommer att skriva här lite oftare än va jag gjorde i min förra, som jag även har glömt både va den hette och vilken sida den fanns på *ops*
Puh, klocken e bara halv 10 (ungefär) och jag e skettrött, min lille guldklimp i tillvaron ligger och sover i våran säng, efter många om och men så somnade han, men nu e det värsta kvar, att väcka han och ge han sitt sista kvällsmål innan han ska lägga sig igen och sova för natten !! (alltid lika svårt)
Imorgon så blir vi barnlediga för första gången på jättelänge, ska bli skönt, så vi hinner i kapp lite här hemma, det ligger tvätt överallt, och det ser om som ett riktigt bombnedslag här..... kan bara tänka mig hur det kommer att se ut när Axel börja röra på sig själv och dra ner en massa saker överallt .... *uga* som tur e så e han bara 5 månader den lilla grabben... (om en vecka )
Nä nu ska vi väcka våran lilla prins!!!
Klart, han var jättesvår väckt idag, men nu sover han igen, förhoppningsvis för hela natten, kanske dags för oss att oxå gå å lägga oss så vi orkar ta itu med Axel i natt ifall han vaknar (vilket han säkert gör )'


*hm, hur var det man körde nu ?!??!?

RSS 2.0