blöt morsdag

I morsdag fick jag en parfym av Thomas *tack så mycket älskling puss * och av Axel fick jag en vattenpistol, (vet inte vad Thomas tänkte på när han köpte den ...)
men men, nu på kvällskvisten när vi provade den så slutade allt med att Axel gick och knackade på hos grannen, och när Micke öppnade dörren så sprutade han ner Micke med sin vattenpistol (han fick en av sin farmor och farfar i 2 årspresent)
Sen var vattenkrigen i full gång, Jag, Thomas, Axel, Elias, Micke, Emma, Elin var med och alla blev jätteblöta!! Hihhihihihi

Tyvärr så var Nina inte hemma, så henne får vi ta och skjuta på henne någon annan dag ,men det var iallfall, skönt att svalka av sig lite i värmen ! Barnen hade jättekul, så detta måste vi nog göra om någon gång!!


Nu ska vi försöka få Axel att sova, vilket inte är det enklaste just nu ,när han är så busig
God natt!
Hoppas att alla mammor har haft en underbar morsdag! 

Mmmmmmm

Igår på dagen eller eftermiddagen så gick jag och mamma och Axel till ett stället mitt på åkern utan för dem och plockade liljekonvaljer ( det har vi alltid gjort ialla år på samma ställle)
Vi fick med oss tre stora buketter med oss hem..







När jag var liten så plockade vi alltid en bukett till fröken på skolavslutningen




bus, grannar och grillat

Igår, så som  jag berättade så var vi hemma hos mina föräldrar och grillade (fast min pappa var dock inte hemma, ) och våra grannar Nina, MIcke, Elias och Ann-Christin var med!
Jag var och hämtade dem vid 18-tiden och sen åkte vi nog inte hem förrän 22.30 då ungarna äntligen hade lugnat ner sig efter en kväll med full fart från start till slut. ( Men kul hade de)



Axel passade på att hjälpa mormor med att vattna hennes blommor innan gästerna kom



Nu är leken i full gång, här har de nog en tankautomat eller något,
kul hade de iallfall i flera timmar



MickePicke njuter i solen



Ann-Christin



Nina och Ann-Christin


Grillmästaren som bjöd på fisk (lax) och kött och lite annat gott



En stund senare så kom även Thomas och gjorde oss sällskap
då han hade gjort klart sin sista arbetsdag på 1 månad



Full fart!!




tack och hej!










































.

..
































Körkort tack!






Våran lille goding!

bus, grannar och god mat

Vi är just hemkommna ifrån min mor (far är bortrest) där vi har grillat lax, och kött tillsammans med våra grannar, Nina, Micke och Elias samt Ann-Kristin. Det har varit helt underbart och alldeles ljuvligt! Barnen har lekt hela eftermiddagen / kvällen. De har busat och busat och busat ....

Nu ska vi försöka att få Axel att somna, så mer uppdateringen kommer senare med bilder osv!

Hejsvejs!


en stor en

En stor och duktig son har jag! Lite sprallig och busig, precis som ett barn ska vara :.)
Idag så har vi haft en ledig dag jag och Axel eftersom förskolan har varit stängd liksom skolan och fritidsverksamheten här i Grästorps kommun och vi resurser vi fick även vi ledigt :-) Tack så mycket säger jag !!!


Jag och Axel vi har varit hemma hos min mamma och pappa hela dagen, vi är fortfarande kvar här, vi har bara varit en liten snabbis på BVC nu på eftermiddagen, för att väga och mäta Axel. Alltid lika kul att se hur mycket de har växt på längden!



Nu är han 2 år och 1 månad (snart 2 år och 2 månader ifs) och han är 91 cm lång :-) Han har växt en del sen han föddes, då  vägde han 51 cm = 40 cm ... stor killen!!
Vikten var  14 kg och 930 gram. så det knatar på där också!



Just nu hör jag han och mormor går där uppe och pratar och donar, på sitt lilla sätt! Nu ska vi snart börja med middagen , sen ska vi äta och busa mer!
Kanske ska gå upp och se om han behöver gå på toa snart, eftersom han går utan blöja på sig och bara kallingar!!





(bilden är gammal )




Uppdate

Hejsan,skulle bara meddela att vi lever och uppdatering kommer så småningom, dagarna har gått så fort nu det sista, Axel leker och busar varje dag.
Jag jobbar de sista veckorna nu innan sommarlovet :) me like, fast först ska jag tala med chefen lite om hur min tjänst ska vara om, jag får vara kvar eller inte!!!
Mycket strul i kommuen just nu, hoppas att allt ska lösa sig och att vi resurser (vi som är de viktigaste för eleverna )får stanna kvar osv



Sen fick vi ett till bakslag idag i vårat arbetslag, vi ska nu försöka få chefen att ändra uppfattning, att få chefen att lyssna på oss i "lågstadiet" också och inte bara "mellanstadiet" så som det är  just nu, vi är också lika viktiga!! grrrrrrr
Tur att jag är ledig en dag imorgon *skönt *

Imorgon så ska jag och Axel till mamma och grejja lite sen ska vi väga och mäta Axel halv 3 på BVC, ska bli kul och se hur lång han har blivit nu!!!

Annars så händer det inte så mycket just nu, Thomas jobbar sina sista dagar nu, innan han har semster i ca 1 månad *skönt *


Axel har varit ledig idag ( det är ju onsdag och onsdagar är hans lediga dag med pappa ) och imorgon är han också ledig, eftersom förskolan är stängd och jag jobbar inte och på fredag är hans sista dag på förskolan innan semestern, sen är han ledig från 1 juni till typ någon gång i aug, ( minns inte exakta datum )

målare

Detta mötte mig när Axel och Thomas visad mig vad de hade haft för sig medans ja försökte att få iordning på alla våra papper i kontorsgarderoben....




Måtte de har kommit lite färg på pappret!
Men kul verkar de haft iallfall

Helgen som har gått

Denna helgen som snart är till sin ende, har varit full med upptåg och bus och mycket  mys. Fredagen så myste vi till det hemma med bara jag, Thomas och Axel. Somnade sent, och sov jättelänge på morgonen, hela familjen.



Lördagen så grejjade vi ute i trädgården, när vi väl kom ut, men först så grejjade jag i våran kontorsgarderob där vi har papper och dyl, äntligen är det ordning där igen :) (hoppas att det håller sig så oxå)
ute så klippte lite på häckarna (de som finns kvar) och grejjade, Axel tyckte det var jättekul att han skippade att sova middag :-) Morbror Thomas kom och grillade med oss och så åt vi glass som efterätt, men strax efter det så blev Axel så trött så han somnade, fast då satt vi redan i bilen på väg till kolmilan i Tengene, där vi skulle hälsa på morfar som skulle vakta milan över natten.
Axel han var så trött när han vaknade så han var på grinigt humör, så vi stannade inte så länge utan åkte hem och myste istället, å då blev det genast fart på gossen, han slockande nog inte förrän 23.15 eller något! Sov till halv 9 dagen efter.. (Okej).



Idag så har vi städat här hemma , damsugit å så, men nu orkar vi inte så vi tog en pause, Axel och Thomas sover och jag sitter här och surfar!!!!
Tänkte att vi kanske ska hälsa på Karin och Stefan i eftermiddag, innan vi lämnar tillbaka mormors bil som vi har lånat hela helgen, eftersom hon har varit i tyskland hela helgen kommer hem i natt.
(Får se om T går med på den iden när han har vaknat och om K och S är hemma, kan ju vara en fördel )





Vad har ni gjort denna underbara dag?!??!


Myspys

För att göra Axel på lite bättre humör efter utflykten till Vara, så gjorde jag pommes och fiskpinnar och till detta så gjorde jag ordning en skål med ketchup brevid, så vi kunde doppa pommes:en i där när vi åt, å jisses va kul det var.
Han åt nog i en timme! Ibland krävs det inte mycket för att roa ett barn!








härligt humör

Idag så var vi på Lidbil i Vara och lämnade in bilen för att de skulle byta en lampa ( attans att det är så krångligt att göra det själv på de nya bilarna). Axel var på sitt strålande humör som vanligt när vi är någonstans där vi måste vänta...









Vill inte vara med.....

 

kan själv

Axel har börjat att gilla att leka med ballonger, och när hans ena gick sönder ( konstigt att de gör de när man ligger på dem och river på dem med långa naglar ) så skulle vi blåsa upp en ny, men då ville Axel försöka själv :-)
Det gick så där, men han fick i lite luft i ballongen.








de tre musketörerna!

Nu har kolmilan tänds här i Tengene, och i år så fick den namnet Barbro! Men vi var tyvärr inte med på själva tändningskvällen i on sdag, eftersom alla  vi tre inte kände oss så krya. Men vi var där i söndags (innan de tände) och grillade och myste, även Elias med familj följde med




Axel, Elias och ?? ( jag har så kort minne, minns inte vad hon hette )

under matrasten




Väl där så lekte baren så de var sketna från topp till tå.


Halva tiden

Nu har det gått halva tiden med bebisen i magen, är nu i vecka 20 (19+2), jisses vad tiden går fort, när jag väntade Axel så hade man stenkoll på i vilken vecka man var i osv ,men nu så går dagarna i full fart framåt!! Så man har ingen aning, som tur finns http://www.familjeliv.se/ där man kan gå in och se hur lång gången man är ( väldigt bra speciellt för mig som glömmer bort saker hela tiden )




" Kroppen: Nu har halva graviditeten gått och det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.
På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se några avvikelser i mammans hälsa. Vid vissa av besöken kontrollerar man vikten, blodtryck, blodvärdet, urinprov och blodsocker.

Fostret: Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 cm långt och väger runt 250 g. Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna. På flickor formas vagina och äggstockarna innehåller vid den här tidpunkten över sex miljoner ägg, men reduceras till 300-400 ägg innan hon blir fruktbar. Pungen är fortfarande tom på pojkar
. "

Designhjälp

Jag är lite sugen på ny design, jag tackar så mkt Lina för den desigen jag har nu...men nu lagom till sommaren så känner jag för en ny.. Någon som vill hjälpa mig, ????eftersom jag är såååååå kass att göra sånt själv


F7 Såtenäs

Idag så hade F7 såtenäs öppet hus, å dit skulle vi givitvis, ( flygplan och pojkar ?? ) Jaja, Axel tyckte det var sådär i början, men när han fick se några traktorer så släppte det direkt, och när flyguppvisningen började så hade han fullt upp, hans huvud for åt alla håll....

Vilken tur med vädret, vi var där förra året, men då spöregnade det å idag var det solsken :) Så vi myste och hade jättekul.
Nu ligger han och sover så skönt i sängen, äta, det hann han inte med, så det får vi göra senare!!!



lelliopter .....


traktor..

under flyuppvisningen så hann det inte tas några kort, eftersom vi hade fullt upp med att kolla på alla flygplan :-)

bus x 1000

Igår kväll när vi kom hem så lekte vi ute lite till innan vi gick in och badade och gjorde oss ordning för kvällen.
Axel höll på att somna så där runt 21.00 eller vad nu klockan var. Men han kom på att något annat var roligare.


Så det var bus kvällen lång, å vi kanske inte gjorde saken bättre med att lägga ut madrasser på golvet bredvid soffan, vilket resulterade i att Axel for runt i 230 och hoppade och skrek och busade ända fram till kl 22.30 när han däckade på en av madrasseran!!! Och allt detta bus gjorde att han sov till 0915 idag !! Kan ju meddela att vi har ju en extra busig grabb nu







favoritsaken

Hemma hos mormor och morfar,så har morfar en traktor, vilket Axel älskar och nu har han kommit till ett stadie där han vågar att gå nära den och ta på den ( verkliga traktorer kan vara lite farliga ) och till och med sitta i den,så det måste vi göra varje gång vi är hemma hos dem, ( och det är vi ofta, så där tillbringar vi nog halva tiden av besöket)








tvätta, tvätta

Igår så var det en helt underbar lördag, solen sken och det var nästan varmt hela dagen !! *me like*
Vi inledde dagen med att Axel gjorde en väldigt konstig maträtt till oss i sänge, (barn har verkligen fantasi )
Det var en en kyckling, som blev en gris på grekiskt sätt (om man förstod Axels ord rätt, vilket inte är lätt )
Han grejjade så länge med detta, han har mer och mer börjat att grejja i sitt lilla kök, vilket är jättekul.


Sen åt vi frukost och sen klädde jag och Axel på oss och gick ut för att busa lite ut, medans pappa damsög inne osv
Ute så gjorde jag rent Axels stol, den var full med matrester, Axel ville ju självklart oxå hjälpa till så han fick lite vatten i en hink, så han fick göra rent sina leksaker! (traktor, bobbycar, trehjuling) å det var jättekul!


Sen gick vi in och åt mat och myste, tänkte att han skulle vilja sova, men icke sa nicke, inte förrän vi åkte hem med skräp tilll morsan och farsan (som senare ska transporteras till tippen) så somnde Axel som en stock i bilen och sov till 16.00 Sen busade vi hemma hos mormor ända tills vi skulle åka hem .













min, min, min min

... Ungefär så låter det här hemma ibland. Ibland så visar han även hur han tänker våran lille gosse !
( Vad är det man säger, bild säger mer än tusen ord )



min säng, min säng..

Det gäller att ta för sig när man är liten, så här brukar det se ut när vi ska sova
Axel han knör sin pappa så långt i i väggen som det bara går !!

Älskar min grabbar

Besök ifrån Dalarna

Igår så hade vi ett litet besök ifrån Dalarna, Anki, Anton och Alfred! Anki och jag gick i skolan tillsammans mellan och högstadiet ! De var på besök i Lidköping hos hennes bror Thomas, å då passade de på att besöka oss oxå! Å det tackar vi för, för det var länge sen vi träffades!

Vi ska nu besöka dem i juni, i slutet å det ska bli så kul, vi ska ev besöka Orsas björnpark., det ska bli kul!

Nä nu ska vi titta klart på Madicken på tv:en sen ska vi äta frukost och börja dagen...

Äntligen fredag

Äntligen var det helg :-)
Jag har verkligen längtat till denna helgen,, veckan har gått hur bra som helst, men jag har v erkligen längtat till helgen..bara få gå upp när man vill, göra vad man vill. VI har inget inplanerat vad jag vet, förrutom besöka F7 Såtenäs på söndag ( någon uppvisning) men annars inget. Så skönt


Vad har ni för planer för helgen!??!

Grattis

Ett stort Grattis till Nina som idag fyller 45 år!
 
Hipp Hipp Hurra


Hoppas att du får en bra dag och många roliga paket av gubben!!

2 års kalas

Nu äntligen kommer det lite bilder från Axels 2 års kalas!!

(bilderna är klickbara)

 

  

 


Våran fina goda snickar/bonde kille :-)


Den goda traktortårtan


bäst att städa lite innan gästerna kommer

  
morbrödernas present har kommit ( lite stor för Axels ålder men men..)


Gästerna har anlänt
( Elias, Micke, Nina, Malin, Emma, Elin, mormor, morfar, morbror Thomas och morbror Fredrik )

  

  

  

Axel fick bla. 

* tramptraktor
* Racer bil
* leksaksbil
* Lastbil
* skor
* trumpet
* Blixtentröjja (cars)
* verktygsset
* flaska med cars



idag så kom farmor och farfar på besök
* rittavla, (magnet )
* tjur ( Axel älskar djur)
* en vattenpistol 


Axel tackar alla för alla fina presenter
Han älskar dem alla!!!



 



kalas 1 ... over

Nu är kalas nr 1 över, puha, vilken fart det var... var nog lite mycket med både barn och vuxna på en å samma kalas, Axel har lite svårt att slappna av!!

Axel fick  många fina paket, han tackar så mycket för alla fina saker!
Men uppdate komer så fort jag hinner och har ork.. är helt slut..

Kramizar

2 år sen...

För 2 år sen ( ikväll ifs) så föddes Axel, tänka sig, 2 år sen.! Tiden går fort . Idag är det alltså 2 årsdag här hemma. Nu på morgonen vaknade Axel kl 07.00,  fick lite välling i sig och snodde åt sig pappas smörgås :)
Sen var det dags för första paketet ( de andra får han i eftermiddag) i paketet fanns det en stor lastbil med släp, den är jätterolig att köra.


Nä nu måste jag göra mig iordning för jobbet, hade hellre varit hemma och myst med min 2 åring idag. Men men det är ju en kort dag idag! Å så ska vi till skogen i regnet och fika.. så det blir nog mysigt

Mer uppdate om Axels 2 års dag kommer senare!

Nu får det vara nog...

tänkte jag imorse när jag började min städdag, allt gick bra tills jag kom till Axels rum, som är litet ( det vet vi om), Axels säng står ju inne hos oss, och hela hans rum är fullt med leksaker!
Så jag tänkte, för mig själv om vi skulle byta rum vi och Axel. Berättade ideén för Thomas och då visade det sig att han också hade tänkt den ideén, så vi tänkte lite extra och mätte och hade oss för att kolla om våran säng fick plats i Axels rum. Allt stämde så vi satte igång, och vips så har vi ett nytt rum och Axel har ett nytt rum. Men sova där inne, det gick inte... Det kommer senare!



firar det nya rummet med lite dans
Här ser ni sittdelen och köksdelen



sovdelen


den viktiga bildelen



tv och läsdelen och mycket andra leksaker


Så nu är det ordning i hans rum
Vårat rum ska vi tapetesera om, någon gång nu i sommar.men det tar vi senare.
Nu ska vi bara sova där!




blommor

Måste visa våra blommor som vi har på framsidan, tänkte att det ska vara lite fint till Axels 2 års dag på onsdag



härliga färger



Lördagen

Idag så har vi hunnit med mycket! Först så vaknade vi nästan helt utvilade (efter hel natt sömn ) kl 8.00. Vi packade några väskor med allt vi skulle kunna behövas under dagen. packade in allt i bilen och sen så åkte vi hemifrån (ca 9.30) Först så åkte vi till Järnia och köpte gräsfrö och allt som behövdes till det.
Sen åkte vi till Borås, till farmor och farfar och vovven Alice i deras sommarstuga!


coola killen under färden till Borås!


Där mådde vi gott i solen, Axel busade som vanligt, farfar och pappa hjälptes åt med att göra en träsoffa mindre, vilket gick bra (tillslut) . Efter lite mat och bus så åkte vi hem runt 15.00 tiden.

Väl hemma så började vi med att så gräs, så nu är det gjort, planterade även om lite blommor osv. Så nu är det nästan iordning här hemma i trädgården, ska se om vi kan göra det sista imorgon

 
våran nya del av gräsmattan, återstår att se om det blir något gräs..
har haft fula buskar där innan, men de försvann illakvickt

Vi har även varit hemma hos mormor och morfar och ätit kvällsmat, å nu sitter vi här hemma, efter bad och välling och myser i soffan.


våran prins

våran alldeles egna " prinsen på ärtan "

Lördag

Hejsvejs, nu har vi vaknat efter en skön natt, vi kom i säng väldigt sent allihopa igår! Axel somnade väl runt 22, och vi 23 eller något, sent för oss eftersom vi brukar däcka i sängen runt 21 ! Igår så hade vi Karin och Stefan här på grillning  och snack, vilket var mysigt! Tack så mycket!

Idag så står detta på schemat: Köpa gräsfrö och lite annat som behövs, sen packa bilen och bege oss till Borås och hälsa på farmor och farfar och vovven Alice!

Vad ska ni hitta på!?

1 maj

" Idag är det första maj,
idag är det första maj, maj, maj,
idag är det första maj
idag är det första maj "


Första maj, 5 dagar kvar tills det är kalas här!
Idag så står det inte så mycket på programmet, jag ska hoppa in i duschen strax
sen tänkte jag få med hela familjen fram till marknaden som är nu idag
(får väl se hur det går, en tittar på Cars och en tittar på formel 1 )


Vad ska ni hitta på idag?!

RSS 2.0