Äntligen

Äntligen så får vi tummen ur baken och framkallar kort på Axel ,vi har gjort det tidigare, men då var det bara dopet och några månader fram .. men nu har jag klarat av hela första året, andra året får vänta, tills det är klart !!! Skönt!


*******************************************************************************************************************************


Nu har korten äntligen kommit, så nu är det bara till att köpa ett album och få in alla dessa kort i den.. men det är ju bara kul.! Får skaffa det i helgen så kan jag syssla med sånt när Axel sover eller busar med sin pappa!!

traktorer, kossor och fika

Idag så har vi varit och tittat på traktorer på ett ställe mellan Lidköping och Grästorp. det var roligt , tyckte Axel, himmelriket för han!
Sen skulle vi åka till Särestads lantbruksmuseumet och titta där också, men då var det stängt.. Så vi ringde min faster Kerstin och Nisse och frågade om vi får komma och dricka kaffe och fika där. och det fick vi. Och bredvid deras hus fanns det en hage med kossor som råmade hela tiden, det var ju jättespännande.

och så var fanns det en lekstuga och en sandlåda, så Axel hade hur kul som helst, + fotbollsmål och fotbollar. Axel har nämligen blivit helt galen i att sparka fotboll osv. hela tiden dygnet runt vill han göra detta!.













Morbror Bil

Igår, efter vi var klara med allt som skulle göras i trädgården så fick vi åka tillbaka med bilen till mormor och morfar + kärran, Axel som hade sovit middag där hade vaknat så vi åt lite kvällsmat och sen åkte vi tillbaka till Grästorp, och tittade förbi på shell, men då fick ju Axel för sig att gå till morbror Bil , eller morbror Thomas som han egentligen heter!!! :)
ill..billl...billl... mammma..billl... så det var ju bara att gå dit. Som tur e så bor han ju bredvid shell..

Väl där så var det ju självklart lek med flodhästarna som han stående i fönstret och lite titt på traktorer och dyl på datorn tillsammans med morbror .
När vi skulle gå så fick Axel 10 kr av morbror Thomas, jätteglad blev han. Å självklar så fick han gå till Shell och köpa något lördagsgodis för det, det blev en lite chokladkaka, (Palle) och tre klubbor. ( tre klubbor är det alltid får då får mamma, pappa och Axel varsin klubba ...teee som Axel säger)
Å ändå fick Axel 2 kr över, så han var ju jätteglad :)


det nya åket

I fredag så var vi och tittade på barnvagnar till bebben, vi skulle ju bara titta, men vi kunde inte motstå när vi föll för en av alla dessa vagnar som finns på marknaden! Så den fick följa med oss hem redan i fredags :) ( eller hem och hem, pga utav platsbrist så står den hemma hos mina föräldrar!

Det blev en Babytravel jogger i brunt tyg. Ligg och sits del. Just nu är ju självklart liggdelen som är monterad på eftersom det är ju den som man använder först :) Men vill ni se den med sistdelen på så får ni gå in på
Babyproffsens hemsida!!!



hur go som helst att köra :)



Hej!

Jodå vi lever allt, men det har varit lite fullt upp nu det sista, igår så klippte vi alla häckar och buskar här i trädgården så nu är det fint här igen :)
Är lite trött idag efter allt vi gjorde igår men men.. !
Gjorde oxå en tabbe igår, prövade den nya järntabletten Fexim eller vad den nu heter, en brustablett, perfekt tyckte jag eftersom jag har svårt att svälja tabletter + att kräks upp dem direkt! Men icke sa nicke, det blev nästan 1000 gånger värre, fy fasiken vad jag mådde illa .. kräktes väl flera gånger på eftermiddagen men sen gick det som tur var över!!

Idag så ska vi snart åka och titta på traktorer, ( vad gör man inte för grabbarna!!! )
Mer uppdatering kommer senare, bla om den nya vagnen vi har köpt :) till bebisen!


bak i massor

Snart, efter en dusch så ska jag hem till mina föräldrar å min underbara gosse, som troligen har sovit jätteskönt hemma hos mormor och morfar. Det bästa är väl antagligen att morfar var kvar i sängen när han vakna, !!!! :)
Idag ska vi baka, bla blåbärsmuffins efter det vi hittade igår! å sen ska det nog bli lite bröd oxå


Vad ska ni göra idag?!!?


Skogsmulle

Idag så besökte vi även skogen, den skog som ligger bakom Yngve och Gunvor ( mina fadderföräldrar) och det är ju även där alla traktorer och kossor finns, så Axel mådde som en prins. Vårat uppdrag var att plocka lite blåbär, Axel tyckte det var så där, han plockade några och åt några, men sen så ägna han sig att plocka kottar till muuuuu, det var namnamn... till dem,
På väg till bilen sen så fick han kasta in dem till kossorna, ...men kossorna var inte intresserad av kottarna (konstigt va)












Grattis

Idag fyller min mamma 63 år, så jag och Axel har varit där och lekt och busat hela dagen!
Axel hjälpte sin mormor med tårtan, eller hjälpte och hjälpte, det var roligare att smaka på allt








Mina pojkar..



Axel och pappa ute på sin dagliga cykeltur
Det är sååå roligt tnär pappa cyklar på sin cykel bredvid!!




Vilodag!

Hejsvejs!!

Idag är Axel hemma hos mina föräldrar. Axel och mormor ska titta på traktorer, kossor, och morfar som jobbar hos en av deras grannar! Han kommer säkert att ha jättekul! Själv, så ska jag vila mig, för jag har så kolosalt ont just nu. Troligen foglossning :( Men det gör lite mindre ont i dag, fick vila mig igår också så det känns bättre iallafall!!

Annars så står väl inte så mycket på schemat, ska ev. besöka Frida, Jocke och Valter och deras nya lilla bebis, en lite tjej , som jag inte vet namnet på än!!!! Beroende på om de kommer hem på dagen idag, för de är på kusten!
Annars så har jag tänkt mig,efter min vila att jag ska grejja i korten jag har på datorn då framför allt Axels kort, ska nämlligen framkalla lite tänkte jag!!!

Söndagsnöje

Idag så stod det på att "GÖRA LISTAN" att bl.a tvätta bilen. så det gjorde vi, vi packade in hela familjen i bilen och åkte till tvätthallen och självklart så skulle lilla jag oxå hjälpa till!




Midnattssolsrallyt 2009

I år så gick en av sträckorna på Midnattssolsrallyt på mina föräldrars väg!! Å självklart så var vi där, och Thoams föräldrar Eva och Per och deras vovve Alice, mina bröder, och Lage! Axel tyckte denna dag var helt underbar, en massa bilar som åkte förbi i en väldigt fart och det lät wrroooooooooooooooooooooom hela tiden
( Han var i extas hur det nu stavas?! )

Efter att att rallyt var slut så grillade vi och sedan var det nästan läggdags, vi kom nog inte i sängs förrän halv 1 på natten!
Axel var hur duktig som helst, ingen protest någongång under dagen/kvällen!
Roligast var nog när han fick sitta mellan morbröderna och mittemot Lage när de sjöng snappsvisor! :)

(småbilderna är klickbara)

   
   
  
 


Axel med de tuffa grabbarna!!!





Diggiloo 2009

I söndags så var jag och Thomas ( å självklart några andra tusen människor) på Diggiloo på Läckö Slott! Vädret kunde väl ha varit bättre, men vi var utrustade med regnkläder så det var ingen fara. det kom ett regnoväder innan det började så det var ingen fara, men sen när det kom när showen hade börjat så regna det verkligen "dog and cats" eftersom vi satt ner så samlades det ju regn på stolen och vips så var man blöt, även när man hade regnkläder på oss!! Men men.. musiken var bra så det var bara att njuta och ha så bra som man kunde!!

Bilderna är klickbara ( de små )

  

Den helt underbara Brolle!



Å samma säger jag om Thomas Pettersson!

han drar skämt på skämt och varje gång man hör det så är det göbra!!

 
barnen favvis (även de vuxna) Mojje, "Popcornfrisyren"
spelade några hårdrocksintro, men varje gång så blev det en barnsång..
så hela Läckö sjöng " blinka lilla stjärna, i ett hus i skogens slut, bä bä vita lamm "
synd att han inte fick spela lite mer!


C.af Ugglas tittade förbi några gånger ...

  
Molle, å så den äldre versinonen på EMD, å så sköna Marlena


Tingeling, Tingeling..
 


Alltid vackra Läckö



Axel, stor kille som kan mycket!

Denna sommaren, har Axel växt mycket och lärt sig oerhört mycket, våran lilkille har blivit stor !

Han har först och främst lärt sig att  prata mycket mer, allt kanske man inte förstår men mycket förstår man, det är så kul, man förstår han :) Äntligen !!! Å när man inte förstår han så blir han så jäkla arg...

Han har lärt sig att trampa på trehjulingen och traktorn,... jättestolt

Han har även gjort så att vi kan utöka våran matmeny en aning, ÄNTLIGEN så gillar han pannkakor, å det i massor, helst med äpplemos på.. *mums*

Lärt sig mer och mer att gå på pottan, och även pinka ute, när det är varmt väder

Klättra, å det högt har också kommit fram att han kan, ( mamma har hjärtat i halsgropen varje gång)

Å nu de sista veckorna har han börjat att sova helt själv inne i sitt rum i sin säng, kommer oftast till oss på morgonen runt 7-8. *jätteskönt* ibland så kommer han och gosar ner sig bredvid oss på natten, men det är bara mysigt!


Å nu det som hände i helgen, han var hos mormor och morfar medans jag och Thomas var på Diggiloo på Läckö (mer om detta senare) Då lärde han sig att cykla på cykel med stödhjul, och han är jätteduktig!









besatta av glass....

Dessa två grabbar är helt galna i glass, när glassbilen var här i onsdags, så sprang de så fort dit så de nästan kom först fram.. å de enda man kunde höra var .." glass, glass, glass, glass, glllaaaaaaassssssss"




Målaren

Häromdagen så tog jag fram fingerfärgerna till Axels stora glädje, mindre glädje för mamma kanske men kul hade han. Å färgen går ju att få bort!! (nästan)





oj, oj, oj

... oj, här har det hänt mycket ska jag säga, men just nu har jag inte tid att uppdatera er om detta, men jag lovar och svär att redan imorgon ska jag hinna med att uppdatera om vad som har hänt, iallfall en del :)
Många kramar fram tills dess
!

hejdå och på återseende!

Jaha då har de åkt, grannarna Nina, Micke och Elias och katten Morriz, de lämnar ett tomhål, men vi kommer ju att hälsa på så fort vi kan, och de kommer nog ner nästa sommar!!!

töser x 2

Igår så kom de två nya töser till världen!!

Stort Grattis till:

Frida och Jocke som fick en tös på morgonen!
Självklart grattis till Valter också som blev storebror

Och sen var det Hanna och Kims tur att få en dotter!

Grattis till er alla ..


(verkar som om det är flickornas år i år)


Bagaren Rantzow

Igår så var vi  hemma hos mina föräldrar och spenderade dagen, med att bl.a tvätta igenom alla bebiskläder ( de har legat på våran vind å de får en konstig lukt där..) Sen så bakade vi även bullar å självklart så hjälpte Axel till på sitt lilla egna sätt! Mammas goding







mammas goa kille

Fick ett litet ryck i söndags morse, jag tog fram hårtrimmern och klippte Axel, blev riktigt bra ( om jag får säga så själv )

  

Mamma älskar dig!!!


Äntligen hemma

Igår kväll kom ÄNTLIGEN Thomas och Micke hem ifrån Jämtland, där de hade varit och lastat av ett flyttlass. Nu på torsdag gäller det, då flyttar Nina, Micke, Elias och Morriz hem till Jämtland * snyft *. Kommer verkligen bli tomt utan dem!

Men iallafall, i helgen så var alltså grabbarna uppe med ett flyttlass. Det gick jättebra, de fick t.o.m en liten titt inne i huset!
Efter att ha lämnat av alla grejjer så åkte de hem till Mickes föräldrar och bodde där över nattt!  Efter en god natt sömn (vilket de behövde) så åkte de hem. Så runt halv 7 i går kväll så kom de hem. Då stod maten redo på bordet. Tacos.. mums. Gissa om jag var sugen på det hela dagen...

Här kommer lite kort som Thomas tog under helgen!
Obs bilderna är klickbara!

På väg mot huset där de ska bo (Nina, Micke, Elias, Morriz)
   
  

Hemma hos Mickes föräldrar
  
 



Hit kommer vi självklart och hälsar på, verkar hur mysigt som helst!






Uppdate

Härliga bilder om vad vi har gjort de senaste dagarna :) Eller vi.. snarare Axel

 





Avslutar med denna härliga bild som visar att Axel börjar bli en stor kille och kissar som de stora killarna.
fast denna gången blidde de nog lite galet, för man kissar väl inte på blommorna?!?!




trötter x 2

Idag är både jag och Axel trötta, Axel ligger och sover så skönt för natten. Hoppas att han sover skönt i natt bara!!
I dag så har vi varit hemma hos mina föräldrar på eftermiddagen, Elias var oxå med. De har badat och lekt, och tittat på kossor och traktorer!

bägge grabbarna blev självklart jättetrötta på kvällen så efter middagen (då även Nina hade kommit efter att ha städat lägenheten) så åkte vi hem. Så nu ska vi samla krafterna inför en morgondag, vad den nu kan innebära!

Thomas och MIcke har hunnit med allt de ska göra där uppe, nu ska de bara sova och slappa för att sedan åka hem imorgon !
Saknar T, men snart är han hemma!

i väntans tider

Sitter här och väntar på att Axel ska vakna, för då ska jag, Axel och Elias packa in oss i bilen och åka hem till mina föräldrar för lek och bus och bad. Så Nina får städa i fred och lite lugn och ro!
Senare i kväll så ska Nina och Elias grilla med oss i skogen hos mina föräldrar. mysigt! Vi får passa på nu när gubbarna är uppe i Jämtland och roar sig med att bära flyttlådor och möbler :) ( de har kört upp ett lass med Ninas och Mickes grejjer)

Nu vaknade min lille gulleponk. han ligger och mojjar i sängen. Bäst att byta om själv då da!!

Hejsvejs!

Nytt

Nu  är den nya designen klar :) va tycks?! Maria ska fixa lite med den när hon hinner!! Hon är för snäller hon :) MIn egna webbdesignare!!! (Alltid bra att känna till någon sån )

Snart

Snart så kommer min nya design komma upp, som är gjord av den superbraiga Maria.
Tack så mkt gumman för hjälpen . Så nu är det bara att vänta och se

Lysande

Igår så hyrde jag en film. " I taket lyser stjärnorna" en jättebra film, jag satt stundtals med tårar i ögonen.Det är en klassisk ungdomsfilm, men jag tänkte ä va f-n jag tittar ändå å det ångrar jag inte!
Om ni inte har sett den eller läst boken så tycker jag att ni ska göra det!

urka

Urk, va varmt det är.. kan det inte bli lite svaligare någon dag...?!??! Axel befinner sig just nu hemma hos mormor och morfar i svaliga skogen, medans jag är här och grejjar lite, bla städar vilket är behövligt.. Fast nu orkar jag inte mer.
Grannkillen Elias är här oxå, han hjälpte mig att städa lite i början men sen tröttnade han på det och började att leka istället!!! ( barn är ju barn )

Stora killen

Idag så befinner vi oss hemma hos mina föräldrar, jag och Axel, lite svaligare här och så kan jag få chansen att slappa lite ;)

Vi har blåst upp poolen som vi köpte igår när vi var och handlade ( den ska vara här hos mormor och morfar, istället för att köra våran hit och dit ) Men tyvärr så har det inte blivit tillräckligt varmt än för att doppa sig så vi leker på land istället :)

Axel e stora killen i dag, ( tror att han härmar Elias lite) för när han blir kissinödig så springer han och stället sig och pinkar rakt i gräset, ( springer lite naken så det luftas lite ) å det är jätteroligt, han säger till varenda gång han ska göra det oxå, så vi vet om att han är duktig :)

Nä nu ska jag upp och hjälpa mamma med jordgubbstårtan, som vi ska ha idag :) *mums*


RSS 2.0