Mysdag idag!

Idag så jobbar Thomas lite extra länge delvis för inventering och dels för att han inte ska ha så mycket att göra imorgon då han oxå jobbar och på fredag, så det blir bara mys på lör och sön! Men men, bättre än inget!
Idag så vaknade vi tidigt jag och Axel, vi vaknade till vid 06.00 utvilade och goa bägge två., Vi gick til soffan och satte oss och myste i två timmar nästan, och så plockade vi iordning lite tvätt, Axel var jätteduktig att hjälpa till, men han körde en annan stil på allt, jag ville ju lägga all tvätt ihopvikt på bordet men Axel körde varianten att slänga allt på golvet!!! Men tillslut så kom all tvätt in där den skulle

Sen åt vi en jättegod frukost, Axel mumsade i sig en banan, 3 mackor och tallrik med gröt och lite mjölk., så jag antar att han var hungrig. Sen så badade vi tills vi blev alldeles skrynkliga :)

Senare under dagen åkte vi hem till mamma och grejjade lite, vi planterade lite blommor i våran låda som hänger på framsidan! och sen slog jag in Axels presenter, en får han på lördag då vi har de första kalaset, sen får han det jättestora paketet på tisdag då hans fördelsedag e!!!

nu ska jag fortsätta att plocka här lite, så man inte behöver ha så mycket att göra på fredag... då ska man ju ändå baka tårtan och ha sig.....

shoppingtur!

Jag gick igenom en låda häromdag i en byrå och gissa va gla jag blev när jag fick se vad som gömde sig där inne! Ett presentkort på EXIT i Trollhättan som Axel fick i juklapp, tror de var ifrån morbror Fredrik och Sofie om jag inte minns helt fel!

Så idag så packade jag och Axel bilen med allt vi behövde för en dag på stan! Mot Trollhättan!
Så där inhandla vi kläder för alla pengar på presentkortet (700 kr) och sen tittade vi lite i andra affärer oxå!
Sen passade vi på att föreviga Axel hos en fotograf som befann sig där, det blev ett jättefint kort, ska hämta det om en månad ungefär! ska bli kul!!



kläderna från Exit

       

   

Kläderna från Lindex:

     

Å lite från Kapphal:

     


Så nu har han lite kläder för vår och sommar!!
Fick bara se nu när jag skulle prova shortsen ifrån Exit att en knapp saknas, grrrr får se om vi har något liknande och kan laga de själva eller så får jag åka dit imorgon igen och byta det!!!







Mina älsklingar!

Måste visa min två älsklingar i denna värld.

image338

Provåkt!

Idag är Axel mycket bättre, vilket är tur, vi har varit ute lite, men det e inte riktigt go i han ,men snart så kommer det nog oxå!
idag så var vi och inhandlade en cyckelhjälm till Axel, en blå och fin. Å så testcyklade vi lite på gården, hm...det kan nog funka ...

image337

på bättringsvägen!

Nu tror jag nog att Axel börjar bli frisk, han e busig som attans och tjattrar och än så har han inte bajsat jättelöst, .... *håller tummarna *

image336
* när man e sjuk så får man äta glass *

Farbror doktorn!

Idag fick jag nog, ringde åter BVC, och de ringde upp mig runt 17.00 tiden, hon tyckte att jag skulle ringa barnmottagningen på NÄL, och det gjorde jag... men då stängde de kl 17.00... grrrr, men hon sa att vi skulle åka till akuten (igen) å det gjorde vi! Men väl där, så började Axel att grina, ... inte gilla sjukhus! han grina så fort doktorn kom in i rummet. Doktorn såg ut som jultomten... (hihih)
Men de kunde konstatera att de bara var magsjuka. å inget annnat, så det e bara att vänta ut diareén... hoppas att de går över snart, för de e jobbigt att gå å byta blöja va 5 minut....
Hade de inte blivit bättre på måndag så skulle vi höra av oss

bara att invänta

Fortfarande dålig lille Axel. Men ingen feber och lite matlust finns. Men det är racerbajs konstant hela tiden! Inget roligt, Han lider,
Men får man hjälp?!?!?! nääääää, enligt BVC så e de bara att invänta, vadå invänta vi har inväntat sen söndags att han ska bli bättre och snart e de helg, och då lär man inte få någon hjälp. Då får man väl åka till akuten eller något.
usch, vill bara att hanska bli frisk nu, så man kan vara ute och hitta på saker igen, han orkar inte så mycket...

Fortfarande illa, alla tips e välkomna!

Axel e fortfarande inte bra, han äter lite, typ smörgås och lite välling ibland och en himla massa vatten, å det han får i sig e jättebra!
Febern har gått ner, vakna inte med någon idag iallfall, verkar piggare ibland, men äta ......nja...
Fick smaka några skedar gröt i morse men det kom upp lika snabbt.
Som tur e så går smörgås bra!
Har varit i kontakt med BVC, men inte så mycket hjälp!

Han bajsar löst och då menar jag verkligen löst, det rinner.
Får se hur dagen går, får peta i han de som går, och imorgon så ringer jag BVC och kräver hjälp..  Han måste få i sig mer näring!

Någon som har några tips!??!

Inte bra!

Idag är det inte kul att heta Axel, igår så kräktes han, så det stod härliga till efter varje måltid.
Natten var god, han sov så skönt, jag och Axel låg på madrasser i tv-rummet, han vakna till runt 2 tiden på natten, fick lite vatten, sen somna han om, å så vakna vi vid halv 9 tiden. Då var han så hungrig, efter gårdagen så e de inte så konstigt, han fick lite välling och de var så gott, blev lite arg när den tog slut, men efter att vällingen hade kommit ner imagen så tog de 5 sek så var den uppe igen,

Så nu ligger han och sover, och så dricker han vatten, avslagen cola och sockerdricka, och glass...
Har även lite feber så de e inte lätt att heta Axel idag ,
usch, de e så synd om han, vill bara att han ska bli frisk


Kort dag i Borås!

Igår, söndag så packade vi bilen med grejjer och åkte till Borås, till Axels farmor och farfar, men bilfärden började inte så bra, vi skulle först hem till min mamma och lämna av lite tvätt, eftersom våran tvättmaskin e sönder och pengar till en ny eller att laga den gamle ej finns just nu, så hjälper hon oss med tvätten!

Väl där, så började Axel att spy, två gånger, men pigg däremellan... hm..tänkte vi vi försöker att åka till Borås iallfall, Väl där, så var Axel inte sig lik, men lekte försiktigt iallfall, men efter maten så spydde han igen,
Så vi beslöt oss för att åka hem, efter typ 2 timmar där. 
så han fick äta nästa mål hemma ifall om man han skulle kräkas igen.
Vilket blidde fallet, som tur var så spydde han hemma hos mormor (som har tvättmaskin)

Men vi hann med lite kul däremellan!

image332

image333


image334

image335

Heldag ute!

Idag har solen strålat på oss hela dagen, vilket  var/är jätteskönt! Det var även vårmarknad ,här i Grästorp, kl 10.00 hade vi bestämt träff med Frida, Jocke och Valter för att ta en fika framme vid fiket, det var jättekul och skönt, smågrabbarna stormtrivdes. Valter är 14 månader och Axel e ju snart 12 mån! så de nästan jämngamla!

Sen efter fikan så gick vi och tittade lite på marknaden, fick en ballong m.m Sen vid 12.00 tiden så kom Axels mormor och tog över Axel, så tog jag och Thomas bilen till Forshalls bygglager för att hämta Axels 1årspresent ifrån mormor och morfar, ( en gungställning) han fick den några veckor förtidigt, men men.. det gör inget!
Medans Axel sov middag så tog vi oss ann och satte ihop den och premiärgungningen fick katten Smirre göra eftersom Axel sov. Men sen när Axel vakna fick han provgunga han med!

(Tyvärr så strejkade kameran så de blidde inga kort.)

Efter sovturen så åkte vi hem till mormor och morfar, för att äta lite mat. Axel fick se sin första fisk när vi kom dit, för morfar och morbror Fredrik hade precis kommit hem efter en trollingtur! Den var spännande att titta på och ta på!

Efter maten så var vi ute och lekte och hade kul, Axel kröp omkring och tjattra sitt på språk hela eftermiddagen!
nu e han jättetrött, men gla och go ändå! Nu ska vi äta lite korv med bröd sen ska vi titta på tv och sen så ska vi nog gå och lägga oss alla tre, för efter en sån här heldag i solen, så kommer vi nog att somna gott!

imorgon så ska vi till Borås och vara i farmor och farfars stuga hela dagen och busa och ha kul!!

fredagsmorgon

åh,då var det helg igen, veckorna går fort nuförtiden ! Just nu sitter vi och äter frukost och ska snart hoppa in i duschen jag och Axel, sen ska vi klä på oss kläderna och gå till Små Steg och leka lite. Får se om de går bättre idag, för i måndags så var han sååååå trött och grinig ett tag, men sen gick de över!

Just nu sitter Axel och mumsar i´sig banan, å låt mig säga så här, de e banan överallt, minst e de banan i munnen, mer på tröjjan och bordet!

Utedag!

- Solen skiner och himlen e blå, å va de e skönt att leva då .......

Gud va skönt att de e så skönt väder ute, alla blir så glada och pigga då!
Jag och Axel tog oss en lång promenad idag, i Grästorps samhälle och lämna/posta dem sista inbjudningarna till 1-årskalaset som blir den 3 maj! ( Ni som ej har fått något inbjudan om några dagar och tycker att ni banne borde han en, så e de bara att hojta till så får vi se va vi kan göra åt de )

Efter promenaden så var vi ute på gården och busa, Axel stod och skällde på postlådan, varför vet jag inte, men det var säkert viktigt, för att han lät väldigt arg1

image327
* sopa lite så de blir vårfint *

image328
* prata med polaren Smirre *

image329
* titta till polaren Elias saker lite *

image330
* hitta polaren Emmas bil, den var rolig *

image331
* tog mig en liten promenix *

provsmakning nr 2

Nu har vi åter testat något nytt, att äta korv.. först fick han en rå grillkorv, vilket han var skeptisk emot, men när han väl förstod va det handla om ( mamma fick visa, genom att bita i korven) då åt han av glatta livet, sen var de dags för en kokt korv,  och den slank ner lika snabbt den!

image325

image326

Ett litet test!

Fick detta lilla test via mail från Johanna!



Hur smart är Din Höger Fot?


Det här är så kul att det kommer att sysselsätta Dina tankar ett tag.


Jag tror att Du kommer att försöka minst 50 gånger för
att se om Du kan överlista Din fot, men det kan Du inte!


1. Sitt ner, Lyft Din högra fot ifrån golvet och
cirkulera den medurs.


2. Nu, medan Du gör det, skriv siffran '6' I luften med Din högra hand.


Din fot kommer att ändra
riktning!

 och det finns ingenting Du
kan göra åt det!

Tjejsnack v 12 2008

Veckans ämne : Tro

  • Tror du på en högre makt/gud? Vad?
    -
    hm, tror och tror, men visst det kanske sitter en gubbe med vitt långt skägg på ett fluffigt moln någonstans där uppe, vem vevt!
  • Tror du på livet efter döden?
    -
    Livet efter döden?! nä, det tror jag inte på, men man vet ju aldrig vad som händer!
  • Tror du på spöken/andar?
    -
    Det kan säkert finnas, många har ju sagt att de har sett något, men inte jag!
  • Tror du på reinkarnation?
    -
    ? nä tror inte de
  • Tror du på mänskligheten?
    -
    visst!

  • provsmaka lite ..

    Han fick prova på att äta lite potatismos själv häromdagen!'

    image322

    image323

    image324


    Helgen på Tanumstrand!

    Sådär, nu ska vi se om jag kan uppdatera bloggen lite! :)
    I helgen så var vi bjudna till Tanusmstrand tillsammans med Thomas jobb, å det tackar man ju inte nej till, men eftersom vi inte hade någon barnvakt, eftersom mormor och morfar var bortbjudna till Göteborg tillsammans med min bror och hans sambo! (fiskemässa) . Så sa vi först nej, men då tyckte chefens hans att jag minns sagt behövde komma ut på lite roligt, så han tyckte att vi kunde ta med oss Axel! Fick en egen stuga och allt, och till den vänligheten säger man ju helst inte nej till, å så blev det!

    Väskorna var packade och vi var redo att åka iväg, tidigt på lördag förmiddag, samling var kl 13.00 men vi tyckte att vi kunde åka dit tidigt ifall våran stuga var klar, Men det var ju den inte, men när chefen kom så bytte vi till en annan stuga som redan var klar. Så vi installerade oss och gav Axel lite att äta och sen gick vi till samligen kl 13.00.
    Vi åt god mat och Axel mumsade och åt, och flinade och "gapa" på alla, han fick smaka på lite glass, (det skulle vi inte ha gjort) för jädrans va pigg och galen han blev, han höll på i flera timmar, hoppa över sovstunden...

    Eftersom vi inte kunde få han att sova så gick vi till badet, men det var ingen hit för Axels del han skrek så fort han närmade sig vattnet ( han älskar vattnet i vanliga fall) men där gick de inte, å jag var tvungen att hålla honom , han lugna ner sig när vi kom tillbaka i stugan. Där åt Axel lite mat sen soman han så skönt,

    Samlingen var kl halv 6 men då sov vi alla så skönt, så vi träffa dem andra (småfulla) vid 19.00 tiden då de var dags för mat. Det var gott, men vi stannade inte så länge, Axel tröttnade, vi gick till lekrummet istället, som vi hade besökt tidigare på dagen (jätteroligt) Sen gick vi och lade oss för natten och sov hela natten! Vi hörde iallfall alla andra som dansa till dansbandet som va...

    morgonen efter så åt vi en god hotellfrukost ( det bästa) sen gick vi å lekte lite i lekrummet och sen åkte vi hem

    Lördag

    image315
    * en ordentlig frukost innan vi åker *

    image316
    * på väg i snöovädret *

    image317
    * lek i lekrummet, rutchkanan var jätterolig*

    image318
    * laga lite mat *

    image319
    * far och son i stugan *

    image320
    * sovplatsen, som vi sedan gjorde iordning som dubbelsäng på golvet *
     
    Nu glömde vi att ta kort ,under lördag dag/kväll men men...

    Söndag

    image321
    * på väg hemmåt, söndag förmiddag, en jättetrött kille *

    Hemma igen!

    Nu är vi hemma igen, efter en jättegod helg på Tanumstrand, vi kom hem igår på förmiddagen, då alla andra låg kvar bakfulla i sina stugor! ( en fördel med att ha med sig Axel ). Jag kommer att uppdatera mer senare under dagen, då jag hinner, för nu ska ja goch Axel göra oss i ordning för Små Steg...

    Dagens hihi

    - Har du swimingpool ?!?
    - Nä jag ha damm under sängen ....

    Alltså jag börjar digga Magnus Uggla mer och mer, satt och titta på hans lilla "såpa" igår på tv:en.  " Va fan e mitt band" som gick på ettan kl 21.00
    Alltså hans humor,den e riktigt go.. han verkar vara en cool snubbe med solbrillor!


    Nu drar vi till Tanumstrand, vi hörs efter helgen

    vad ska man packa?!

    Imorgon, ska vi i väg till Tanumstrand, för att bo där över natt med Thomas företag, ska bli kul, hela våran lille familj ska med. Ska bli skoj och se hur Axel e när man inte sover hemma, och när han e runt andra så länge!
    Vi ska även passa på att bada i bassäng med Axel.. ska bli kul!

    Men nu e den stora frågan, va f-n ska man packa, till oss e de väl lättl, men till lillkillen, han som sketnar ner sina kläder så fort de går, det gäller väl att packa ner alla kläder man har typ, han får nog ta den stora väskan, å ska ju några leksaker med, annars lär han får gö tråkigt på kvällen och en himla massa majskrokar......
    Nu vill jag bara att det ska bli lördag så vi kommer iväg någon gång :)

    ny vikt

    Nu har vi varit på BVC, och vägt och mätt Axel! 11 månaders kontroll, snart 1 år.. å då e de dags för sprutan!

    Nu väger Axel 11 kg 300 g och är 76, 5 cm lång, så de e en rejäl och stadig kille som nu står på jorden och traskar omkring, (med stöd) å så med två tandebissar längs fram i underkäken! Han ser störtskön ut! Har tyvärr inte lyckats att få bild på dessa tandebissar,men vem vet, när man minst anar det så kanske de kommer med på bild!

    mysdag nr 2

    Idag är pappa Thomas hemma med oss, för han jobbade in onsdagen i går, så idag är de hela familjen samlad. Än så länge har vi inte hunnit med så mkt, vi har ifs, handlat nya skor till Axel, eftersom hans gamla e för små....Så nu trippar han fram så fint när han går ute på gården!

    Just nu e han hos mormor och morfar och hälsar på, för vi sitter här med våran fina deklaration, min e klar.. enkelt.. bara kolla om de stämmer sen skicka in, Thomas dock, har lite mer att fylla i. Men snart e även den klar!

    mysdag

    Idag har jag och Axel haft en mysdag, vi har inte gjort något, vi har varit ute och lekt på gården å sen kom pappa hem å då fortsatte mysdagen till en myskväll!
    Imorgon e pappa hemma, han jobbar in onsdagar på tisdagar istället, så imorgon ska vi vara hemma och ha de bra!


    i full gång

    Jaha, då var gossen 11 månader, tiden går fort, nästa månad är han 12 månader, 1 år..
    Vi har börjat att slipa lite på kalaset, småtrixigt att få ihop de, några kan inte då å några kan inte då. Men som de ser ut nu, så blir de ett kalas helgen före han fyller och ett kalas helgen efter han fyller!
    Men det ska bli kul. full fart..ett riktigt barnkalas! Med egen tårta och allt!

    Tippen

    Jaha, då har man varit duktig igen då da ... idag har vi varit på tippen och slängt en himla massa grejjer, både vårat och morsans och farsans grejjer..Skönt, nu känns det redan som om vi hade mindre grejjer, fast vi har hela vinden och förådet fullt.. .Det kommer att slängas mer .Jag lovar

    Vi har även gjort en "minneslapp" över Sophie Rantzow, som vi ska plasta in och lägga vid hennes grav nästa gång vi är i Borås!
    Miss you Sophie!

    solen skiner

    Gud, vilken underbar dag de har varit idag, solen har skinit hela dagen och de har vart varmt och skönt, nu e våren på väg, *ingen mer snö nu tack*


    Jag och Axel har varit ute hela dagen, förutom när vi skulle in och sova lite middag osv!
    På förmiddagen så var vi ute och gick, satte in lite pengar på Axels konto, pengar som han skrapa ihop när han gick runt och påska lite.

    Efter maten så var vi ute och gick lite på gården och kolla läget, skällde lite på katterna när de bråka och kolla in Elias (grannen) bobycar.

    Sen tog vi en jättelång och go sovstund, i några timmar, sen kom pappa hem och så åt vi lite mat igen, sen gick vi ut igen, Då var även Emma och hennes familj ute och snart kom även Elias hem från dagis och gjorde oss sällskap. Vi grävde i sandlådan och vi var ute och gick och strosade lite och levde rövare. Prövade även på att gunga lite oxå..det var jättekul. Pirrade i magen!

    image311
    * Pappa, Axel och granntjejen Emma i grävtagen *

    image313
    * Grävaren Axel, jättekul att sitta där och gräva *

    image314
    * ute på en promenix *






    grannarna sover

    Jaha, då var kl . lite efter halv 3 på natten, och här sitter familjen Andersson/Rantzow och äter lite flingor och ägg, medans alla andra sover. Mysigt tycker nog vissa, men vi hade hellre legat kvar i sängen och sovit ett par timmar till iallafall Thomas som ska iväg och jobba om ett par timmar, men det var en liten herre som heter Axel som såg till att vi inte skulle sova mer!

    Sen k 00.00 inatt har han hållt på att vritt sig och ålat sig och gnytt i sängen.. å nu vid 02.00 tiden så gav vi upp och tog upp honom, tänkte att han kanske skulle baja, eftersom han var rätt hård om magen, men än så länge har de inte blivit något! Kanske de e någon lite tandebisse som vill komma fram och säga hej!! ( de har förövrigt kommit fram två st som e sylvassa )

    Nä, nu ska vi äta ägg .... Å smirre har även han kommit in och gjort oss sällskap, så nu e hela familjen samlad!

    hejsvejs, på er alla som sover så skönt i era sängar!!! (avis)

    Dubbelt tjejsnack, v 13 & v 14 2008

    V. 13
    Ämnet : Ordspråk:

    - Sämsta ordspråket?
    * å jag som e så superdålig på ordspråk......

    - Bästa ordspråket?
    * ingen aning...

    - Ditt egna påhittade ordspråk?
    * hm, ja å några kompisar hade ett när vi var mindre,men minns de ej..

    - Bäst sagda av ett barn?
    * åh, de e så många saker...

    - Ordspråk du lever efter?
    * Leva livet, för imorgon kan de vara försent

    Hm..Någon som kan något bra ordspråk?!?!


    V 14.
     Ämnet :
    Vad gör du när du är:

    - Arg?
    * då kan jag nog svära en lite ramsa för mig själv ( om de e folk runt omkring mig)

    - Ledsen?
    * beroende va de e jag e ledsen för... kanske gråta en skvätt eller känna mig nere

    - Nedstämd?
    * då vill jag helst sitta och bara vara, helst själv..

    - Glad?
    * då e jag glad :), hittar på en massa saker och städar

    - Nykär?
    * då e man helt fnittrig och kär och glad och sprallig och hela världen är i rosa typ

    badnisse och pussgurka

    image309


    image310

    Badnisse och pussgurka,

    ( Axel har börjat att dela ut pussar till höger och vänster, faktiskt mest till husdjuren )

    shoppingdag

    Igår, så var jag och mamma och Axel i stan för att shoppa lite, mest jag, fick ett presentkort på Lindex när ja fyllde år, av min bror Thomas! Så det var ju tvunget att ta slut :) å de gjorde de oxå, de blidde ett par jeans och en bh, sen var de pengarna slut!
    Men jag hittade även en fin tunika på Kapphal, så nu har jag lite bra och fina kläder att ta på mig när vi ska bort v. 15. med Thomas jobb!
    Till Axel hittade vi betydligt mer, perfekt var oxå att mormor betalade allt :) hehe
    De blidde en vårjacka, våroverall, och en body till sommaren och en cool keps! och söta kallingar!

    Just de, jag köpte även en kappa till sängen..på jysk.


    image302
    * Axels coola keps, lite underligt att ha den på sig, men det blir nog bra i sommar! *

    image303
    * den otroligt snygga overallen, som Axel e jättesöt i, var ute i går och provade den, han var jättefin *

    image305
    * en fin vårjacka, att ha när man inte e ute och kryper ..osv..*

    image306
    * söta bamsekallingar *

    image307
    * en finer armlös body som Axel kan tulta omkring i, i sommar tillsammns med pappa *

    image308
    *mammas (min ) tunika som jag ska ha på mig v. 15 *

    Helgen

    I lördags så tog vi en riktig heldag i Borås tillsammans med farmor och farfar, och vovven Alice, som Axel verkar ha blivit riktig bra kompis med, han ger henne pussar, och de hittar på bus tillsammans. tex. Alice tycker om att ta grejjer och Axel tycker om att öppna lådor och skåp och slänga ut grejjer, perfekt kombination,

    Vi var en sväng nere på knalleland, och tittade, å Axel fick ett lektält, jätteroligt att sitta där inne me Smirre. och så blidde det en radiostyrd bil....(Axel ville tydligen ha en sån...

    Grattis till bebisen!

    Vi sända ett stort grattis till Johan och Johanna Brus i Norrland som har fått sitt första barn, en gosse har vi hört. Jättekul. Får ta och leta reda på deras nummer och gratta dem!

    RSS 2.0