äntligen

Äntligen har jag semster, efter två hårda jobb månader! :) Det ska bli så underbart, att få vara hemma igen och bara gosa med busungen!

Diggiloo 2008

För fjärde året i rad så var jag på Diggiloo, denna gången tillsammans med min älskade sambo Thomas och min underbara kompis Johanna och hennes hjärta Fredrik !
Vi hade platser på rad 2, (förra året rad 1 )
Showen började och jag kan säga meddetsamma att jag älskade showen, full fart från början till slut, mycket skratt och trallvänliga låtar! Dock håller jag inte med Johanna om just Lasse Holm.(sorry tjejen), jag diggar gubben, att komma på så många hitar år efter år, Å sen komma på en sån här show!!

Artisterna detta år var:

       
Måns Zelmerlöw        Nanne Grönwall         Lotta Engberg     Lasse Holm

Magnus Johansson    Stefan Arvidsson       Kim Strandberg

Thomas Petersson  Molly Sandén    Linda Bentzing

( de två helt undebara sång och dansarna , Anna Nilsson och Jennie Larsson)

m.fl i orkester osv

     

           

      

     



   

Johanna och Fredrik









 

Skogspromenad

En kväll, långt innan de blev så här jäkla värmen så gick vi och tog en skogspromand, i vårat skubb här i Grästorp!
Många backar att gå i , men de kul tycker Axel!









nattligt besök

En morgon för några dagar sen så upptäckte vi att vi hade fått en gäst under natten (inget farligt) en gräshoppa satt så fint och tittade på oss från våran spegel! Axel reaktion till allt, va?! .............................. nada, han hade fullt upp med att bära böcker från en punkt till en annan!

Diggiloo 2008

Igår så var jag och Thomas och Johanna och Fredrik på Läckö slott och tittade på Diggiloo, det var helt underbart! Showen var jättbra!
Bilder osv kommer vid ett senare tillfälle, för nu ska jag äta frukost och sticka till jobbet

Sammanfattning

En liten sammanfattning av veckan som har gått, eftersom jag e superdålig på att uppdatera just nu i värmen!!

Måndag: Eftersom jag fortfarande jobbar, så var Axel hos mormor och morfar ,och  busade hela dagen, t.o.m sovit där från söndag eftersom jag började kl 06.00.
Varmt går det nog att sammanfatta dagen som!

Tisdag: Hipp Hipp Hurra för min mamma som fyller..... 63 (tror jag) efter jobbet så åkte vi dit, å åt mat och myste. Kan ju lugnt säga att familjen Andersson med respektive sponsrade Gröna Gåvan här i Grästorp ( en blomsteraffär) stort denna dagen, alla vara där inne och handla något fint!

Onsdag: Jag slutade kl halv 4 denna dag och mamma började kl 16.00 så hon kom med Axel till dagis, han verkade lite hängig när han kom, tänkte att han kanske var trött, men efter det att han hade somnat när vi kom hem och inte vill vakna , så tog vi tempten på han och då hade han närmare 40... den stackarn!

På natten när han vakna så märkte vi att han hade en massa prickar på hela kroppen *mysko*

Torsdag: Axel fortfarande dålig, lite mer inköp av Ipren för att dämpa febern!
kl 11.00 denna dag så skulle vi begrava min farmor så jag åkte dit medans Thomas och Axel tillbringade dagen i soffan och myste, med hög feber!
När ja kom hem från begravningen så ringde jag läkarmottagningen och frågade lite ang hans utslag, de ville att vi skulle komma in, men de kunde förstå va det var för utslag, men vi skulle återkomma om det inte blev bättre!
men på kvällen så hade iallfall febern gått ner lite, men han var fortfarande hängig, vi tillbringade kvällen hos mina föräldrar eftersom de har lite svaligare där!

Fredag: Axel fortfarande lite febrig och vill inte riktigt äta men är på bättringsvägen! Efter jobbet så åkte jag till mamma och gosade med honom. ( vi hade bestämt att mamma skulle ha han även fast han var dålig, han mådde bättre där!) Vi var där hela kvällen, grillade och mådde gått, på kvällen var han riktigt pigg

Lördag: (idag) så är Axel nästan helt frisk, ingen feber och full fart på han, går å grejjar och donar, dock lite dämpad pga värmen (men vem e inte det!?) LIte prickar kvar, men inget farligt!


Imorgon söndag så ska jag och thomas och johanna och fredrik till Diggiloo på Läckö Slott

sjukling

Idag, jäkar va varmt de har varit eller fortfarande e kanske man ska säga!
Axel har varit hos mormor hela dagen, å det har gått jättebra, nu e de bara en vecka kvar drygt tills jag har semester å får ro om Axel helt själv igen *längtar*

Just nu ligger Axel i sin säng med 39,5 i feber den stackaren! Inte kul! Så nu turas vi om att ligga bredvid honom och pyssla om han! hoppas att febern har gått över tills imorgon

Dagen till ände

nu är snart dagen och helgen till ände, vi har lekt och lekt och busat hela dagen!

Axels farmor och farfar har varit här + Alice (vovven) å busat lite med Axel! Sen var vi och lekte och fikade ihop med Valter och hans föräldrar! Det var trevligt, och hoppas att det blir fler gånger!! :)

Axel e nu hos mormor och morfar, eftersom jag börjar kl 06.00 imorgon ..... så nu ligger Thomas i badet och läser Kalle Anka och jag uppdaterar bloggen lite och surfar runt!

Ha en bra söndagskväll (det som är kvar av den) och super måndag

Lindansaren

Har precis sett världens skönaste man! Jesper Odelberg, asså kan man bli skönare eller?!

Det gick en dokumentär om honom på kanal 2 idag, Lindansaren hette den! Superduper goer!!
Han vill jag se live, någon som vet vart?!

Ett skämt som han drog var:

Varenda gång han kom upp i flygplanet så glodde människorna så förjävlit, å han undrar varför?!
- Var det för att han var rullstolsbunden?
- Eller hade spasmer
- eller för att han hade pilotuniform!?

hiihihihih




Foto: Artist1




Dagens planer

Dagen har sett ut så här än så länge, efter en god natt sömn :) så vaknade vi och busade fram till frukost, sen gick vi ut draperade i regnkläder och lekte och busade med grannkillen Elias ända tills vi tröttnade på att vara ute i hällregn och bli jätteblöta, men kul hade killarna, det lekte med vatten och sand så det blidde geggamoja och åkte cykel osv! (tyvärr så strejkade batterierna just då så det blidde inga bilder)

Efter maten så somnade Axel så skönt i sin säng, å nu inväntar vi farmor och farfar ifrån Borås och vovven Alice. Sen när de har åkt hem så ska vi till polaren Valter och hans föräldrar Frida och Joakim, för en lekstund och lite fika!

sen ska Axel hem till mormor och morfar för att vara där över natten ( :( ) eftersom jag jobbar tidigt (06.00 urk)


Så ser våran dag ut, hur ser eran ut!??!


"inte stoppa köttbullar i näsan ...."

Medans jag gjorde iordning mat så fick Axel smaka på en köttbulle, (mamma scan) å det var gott






å härom kvällen så fick han även smaka på makrill i tomatsås å det var jättegott det med... sen efter det så går han runt och slickar av sig fingrarna hela tiden och säger mmmmmm


I love it!

För några dagar sen så beställde jag via bloggen Inredningsgalen ett halsband, men namnet Axel ingraverat och även hans födelsedatum. Å nu i fredags så fick jag det på posten.

Jag älskar detta halsband



Ett bra tips,

Hejdå och hej på en å samma gång

Idag, efter jobbet så for vi ( jag och Thomas ) direkt till Vara och till LidBil för att hämta hem våran nya bil,
å jag kan bara säga att jag gillar den skarpt :)

Gögoer att köra och mysig, Axel har provsuttit sin stol i bak ( han sover hos morsan och farsa i natt eftersom jag ska upp om 7 timmar... *uga* å jobba) Å det var jätteroligt, vi ska ta en provtur i morgon när  Thomas kommer hem från jobbet så han (Axel)  får se hur de e att åka i bak nu istället för fram....

Så idag var det hejdå för Clion och hejsvejs för Meganen !!

Hejdå



Å Hejsvejs!




På onsdag

På onsdag efter jobbet då ska vi åka och hämta våran nya bil :) *jippie*

En Renault Megane E85
Färg: Peppargråbeige!!!


så på onsdag kommer det ny uppdatering om bilen :)


99,99% säkerhet

Igår,så bestämde vi oss till 99,99 % säkerhet att vi ska köpa en ny bil, en kombi, samma märke som vi redan har,
men de e lite smågrejjer som vi måste kolla upp innan vi köper den..... men ja tror att de lutar åt rätt håll..

mer info sen

R.I.P

Jadå, var det dag för nästa dödsfall :(
Denna gången så var det våran älskade Felix, OBS, GRANNENS KATT. Jag och Thomas kom hem från mormor och morfar, (där Axel fortfarande e kvar, de ville han han i natt igen, för då slapp mamma gå upp tidigt och hämta honom imorgon .) jag var inne, men hade dörren uppe och hörde bara ett kattvrål , ungefär som de låter när några katter bråkar, :Smirre var inne som tur var ,tänkte att det var grannkatten Rasmus och Felix som bråkade, men det var inte Rasmus utan någon annan! Väl ute så stod det även en bil, stilla och chauffören var ute och letade efter något, så jag frågade vad de va?! Då sa han att han att han körde på en svart katt, då förstod jag att de var Felix, hittade honom i säden, Thomas stannade hos honom och så gick jag och hämtade Nina,

när vi fick fram han å släppte ner honom för att kolla om han kunde gå eller var skadad så fick vi se att han släpade hela bakpartiet efter sig, så det var bara för Nina att åka till akuten i Vara med honom. Han som körde på han körde in henne,
jag och Thomas stannade hemma  med Elias, (sonen ) fick han till söms osv!

Nina kom hem några timmar senare, med tårar ner för kinderna, det hade tagit två sprutor innan han somnade in..
Usch, stackarn, men som hon sa, det var ingen ide att plåga honom i onödan!!

Så nu finns Felix i katthimlen, *snyft*
Smirres enda vän här.... borta!

Händelserik dag

Igår,  så hände det mycket, trots värmen :)

Axel fick ju leka med vattenslangen och gissa om det var kul. Sen var vi i väg och köpte en vattenspridaren, men det var inte lika rolig som själva vattenslangen, men det kommer nog den dagen då den blir rolig!


kollar in vattenspridaren

Sen efter sovturen så passade vi på att gå och leka lite på dagis (som ligger granne med oss) innan maten


Åker linbana med pappa


det roliga huset

Sen efter maten så packade vi väskan full med godsaker å så åkte vi upp till berget (Hunneberg) och till Bergagården
och hade picknick *mysigt* sen gick vi en promenad i skogen och titta på djuren, mycket mmmmmmmmmmm som Axel säger när han får se djur













Axel 14 månader

Idag fyller busgrabben 14 månader, tiden går alltför fort :)
1 år och 2 månader sen han föddes


Axel, 1 dag gammal tror jag på BB


Axel nu, för några dagar sen!


Grattis Axel

Puss Puss Puss Puss Puss
från dina föräldrar

R.I.P

R.I.P
Maj-Britt Andersson

image196
Idag på förmiddagen så tog min älskade farmor Maj-Britt sitt sista andetag.
Tomt utan dig


(kortet är taget när farmor fyllde 90 i januari 2008, första och sista gången Axel träffade henne)


HM!?

Lillgrabben sover så skönt, han somnade när vi var ute och cyklade, det har han inte gjort innan, (rolig grabb)
 å nu tänkte jag kolla om jag kunde ta och bränna över lite kort till cd, vore tråkigt om alla Axels kort försvann .. man vill ju minnas lääääääääääänge! kanske även ska ta och beställa lite kort från extrafilm.. hm.. får se vad jag får gjort!
ha det så bra!


nu e dé dags!

Nu e dé dags för lite uppdatering här! Det har varit för varmt och klibbigt för att sitta här på kvällarna, och dels för att jag har varit helt slut när jag har kommit hem från jobbet! Längtar till augusti då jag har semster å får vara hemma med ponken igen !

De senaste dagarna så har det mest varit jobb och jobb för både mig och Thomas och Axel har haft det jättebra hemma hos mormor och morfar på dagarna och vissa nätter! (då mormor & morfar velat haft honom då jag börjar tidigt dagen efter, slippa gå upp tidigt)

Annars så har vi ( Axel) lekt med Elias (även emma och bianca)

Idag (lördag) så fick Axel tag på vattenslagen när jag skulle vattna jordgubbarna osv, å gissa om de var kul, både gräsmattan och Axel var jätteblöta när den leken tog slut! :)
Vi har även vart i väg och köpt en vattenspridare idag, får se om Axel tycker om den... det gjorde iallfall jag när jag var liten!

Här kommer lite kort


Gräsklipparmannen, igång, (bäst att sno Elias saker när han inte ser...)




Bus-Axel i farten,


Provsitter Elias trehjuling.. roligt


Leker med vattenslangen






I morgon så e Axel 14 månader, tänk va tiden går fort!


Å så hälsar vi fiskargänget riofishingtours.grä ( bestånde av skalundaponken, blommis, håva-mattias och rioponken )  välkommna hem efter en fiskeresa till Norge

Tisdag!

Jisses av jag har varit trött idag, trots en helt okej natt, Axel vakna kl 00.00 men somnade strax om när vällingen var i magen, sen sov han hela natten till kl halv 8, Men ändå var jag helt slut när halva dagen hade gått på jobbet!

Jaja, väl hemma och Axel hade kommit hem från mormor och morfar (där han nu e på dagarna när både jag och Thomas jobbar) så åt vi mat och sen gick vi på promenix, Vi gick för att titta om polarna Nettan och Tobba var hemma,. men som vanligt så var de icke hemma! Så vi fick traska hemåt igen, då gick vi igenom skubbet, å det var kul, Axel gick jättelångt själv, upp för en jättebrant backe och nerför en annan och sen en lååååång raksträcka innan han gav upp och fick åka i sin cykel igen!

Väl hemma efter den promenixen så lekte han med Elias och Emma och Bianca på gården,
Välling vid 20.00 ihop med Allsång på Skansen, sen strax före 21. så hade han somnat i sin soffa som han har och sitter i!
jättetrött kille, får nu se hur han sover i natt!

Godnatt på er alla

Kram

RSS 2.0