Stackars liten och sabla vårdcentralen

Axel han är fortfarande sjuk lillestackar, febern ger inte med sig och jag börjar tror att det inte bara är tänderna som spökar.
Mamma har haft honom idag eftersom jag var tvungen att jobba, men när jag kom och hämtade honom så låg han bara och titta i tomma intet! Så jag ringde och pratade med vårdcentralen, för lite info och hjälp,

jag fick en akut tid 15.20 läs 15.20 klockan var 15.05 när jag lade på luren, så jag och mamma skyndade oss att packa bilen med alla grejjer (eftersom mamma snart skulle iväg och jobba,) körde som galningar till vårdcentralen för att hinna i tid. kom 15.21. anmälde oss i luckan, och de bad oss att sitta ner i vänterummet..
klockan gick och alla andra i vänterummet försvann antingen hem eller in i ett undersökningsrum, och där satt vi kvar själva!

Klockan 16.25 kom vi in.. en timme och fem minuter efter våran akuttid... KALLAR MAN DET AKUTTID?!?!??!?!?!??!?!?
Nej det tycker inte jag.. jag tänker aldrig besöka vårdcentralen med Axel mer, jag åker hellre till akuten i Trollhättan istället!

Förrsten det var inga problem med Axel, han har bara feber, BARA..BARA.!!!

Fy fan va jag är besviken på Grästorps vårdcentral! Det är ju inte första gången kan jag lova!!!
Kan säkert tänka mig att den långa väntetiden beror på att det inte kostar något för oss att betala för Axel och därför kan man dra över den "magiska" 30 minuter försent och få pengarna tillbaka!!! För när man är där själv så får komma in inom en halvtimme!!!!!

tandisar på väg

I dag är jag och Axel hemma, Axel har haft feber både i går men då var den inte hög ,och det var full fart på han hela tiden, sen på kvällen och natten så har han haft 40 graders *stackarn* Han har sovit hela natten, var vaken en liten stund imorse då jag ringde alla samtal som ska göras, jisses det är många man är tvugna att ringa, egentligen så skulle mamma vara hemma med Axel idag men jag kände eftersom han hade så hög feber att jag ville vara hemma med han!!
Idag så ska jag även på lönesamtal, och mamam skulle passa han då, men hon ska även på möte (axel skulle ha följt med ifs) men eftersom han har feber så vill jag inte att han ska sitta där, så jag ringde chefen imorse å frågade om vi kunde ta mötet lite tidigare och det gick jättebra, så kvart över 2 ska jag vara på jobbet!! Då hinner mamma till sitt möte!

Efter att jag hade ringt alla samtal som skulle göras ,så gick vi till sängen igen och somna vidare, och sov till 10 :) jätteskönt för både mig och Axel, nu sitter han här och har ingen feber för tillfället, kommer säkert tillbaka snart, för han börjar att kännas varm..

Men han är så duktig, han klagar inte över något, måste ju göra jätteont när tanden är på väg igenom men Axel ,han får bara feber och vips så är tänderna igenom typ..

Nä nu ska jag se om Axel vill ha något att äta mer, han fick en smörgås med leverpastej på förrut men det är bara mackan kvar för leverpastejen ligger i magen, för det var gott!

städning pågår!

Här på i vårat hus idag har det/eller det pågår städning för fulla hus, garderoben har stått i fokus, jag har verkligen slängt en massa saker, en påse ska till loppis eller dyl och tre påsar (hittills) ska eldas/slängas. *skönt*

Nu ska bara tvätten bara tas in i garderoben igen! Å sen ska jag fortsätta med städningen.... Nya tag är det som gäller!!!

Bilder från helgen !!!!

Denna helgen, har vi  bara befunnit oss på hemmaplan och det har varit så jätteskönt!! Vi har myst och busat och grejjat här hemma!


Först i veckan så var vi hemma hos min bror Thomas, Axels fadderfar/ morbror, och fick smaka på en mycket god kaka!!
Axel och Thomas, de målade och tittade på traktorer och djur på datorn, vilket Axel tyckte var jättekul!


två galna killar som har kul ihop!
Visst är Thomas gula strukturtapeter fina?!?! Eller vad tycker du Johanna?!
;)


Sen nu i lördags så besökte vi morbror Fredrik (min bror ) som har flyttat till en jättefin tvåa, där fikade vi och Axel han sprang omkring och busade och passade även på att gömma lite saker när Fredrik inte såg på!




När man bor i Grästorp så börjar man OFTAST med att spela ishockey
och Axel har redan börjat med att prova hjälmen..


Och så har vi även klippt bort Axels långa hår, det kändes lite jobbigt men det var tvunget, det växer ju som ogräs !
Han var jätteduktig, han satt ibland i pappas knä ibland lite själv på en stol men han var jätteduktig!
Lite svårt var det att klippa en unge som aldrig är still så det tog en stund men fin blev han

(dock blev det inget bra kort, ska se om jag kan få ett bättre någon gång)



besökt familjen

I veckan så har min bror Fredrik flyttat till en tvåa å idag besökta vi honom på morgonen ( vi trodde att han skulle sova men icke sa nicke han var i full fart)

Vi hade köpt fika som vi satt och mumsade på, sen roade sig Axel med att gömma saker i morbror Fredriks skåp, saker som egentligen inte ska ligga där men det tyckte Axel!!
Vi får återkomma när han har fått mer ordning, för just nu så lever han i packlådor!!

Nu ligger grabbarna och sover och jag sitter och tittar på reprisen av Äntligen Hemma!


Hejsvejs!

Äntligen fredag!

Gud va skönt att det är fredag, just nu är jag hemma med en mycket busig liten grabb, som just nu tittar på sin favoritfilm      "Cars"

Om en liten stund så ska jag åka till Trollhättan, mamma kommer hit och passar Axel, det är lite lättare att storhandla när han inte är med, å det blir betydligt billigare!!
Thomas jobbdag blev lite längre än vad han trodde,pga vädret, som rådde i morse i Sverige, han hade fått stått i kö i 3 timmar till en stad/by, som egentligen ska ta 45 minuter så han var ju måttlig glad när jag pratade med honom, men som tur så har han snälla arbetskamrater som ställer upp för honom, så Linus körde några affärer istället så Thomas slapp å vara borta halva dagen!

Nu ska tydligen jag och Axel leka med bilarna, ska försöka att få i honom lite mat oxå, får se hur det går!

Tiden flyger iväg

Tänka sig, nu är det 10 år sen jag och mina klasskamrater i Barn och fritidsprogrammet gick ut!!!! Tog studenten och sjöng för fulla halsar på studentdagen..hehe
.
Ikväll är det första gången vi ska samlas ( jag, Hanna och Annelie ) och börja att spåna lite på en återträff, ska bli kul
Får se vad vi kommer fram till!

Allbröd/Polfärskt Fyrstad 10 års jubielum

I år så är det 10 år sen Allbröd/polfärskt fyrstad startade! Å detta skulle vi fira denna helgen, med hela företaget, och respektive fick följa med! ( vilket fruarna gillade!)

Det var en hemlig resa som alltid men denna gången så visste inte ens Ulla som jobbar på kontoret vart vi skulle, så ingen visste något!

(Men vi hade våra aningar)

Vi startade i Uddevalla, på företaget där bussen med chaffisen Jocke med sällskap mötte upp oss ( Jocke har förresten jobbat på företaget för ett tag sen)

Väl ombord så fick vi lite färdsnack  (tunnbrödsrulle med gott pålägg) och valfri dryck,!! (vin, öl, cider, vatten)

Vi började resan med att hämta upp Lars med sin fru Sig-Britt, de bor strax innan Fiskebäckil, väl där så var det bara SigBritt som hoppade på och då förstod vi att Lars skulle befinna sig i Rågersvik där de har en sommarstuga ( inte långt ifrån Fiskebäckkil) men tji fick vi, vi svängde av lite tidigare å åkte till Grundsund,där fick vi stiga av och gå en rundtur tillsammans med en guide. .(Lars mötte även upp där med lite andra folk, b.la. Texas,Janne osv)

Sen fick vi åka båt på sjön, lite sjögång var det men det gick bra!!!
Vi fick gå av i Rågersvik, där vi fick äta en god middag sen en liten rundtur och tillslut så hamnade vi hemma hos Lars i deras sommarstuga, och tillslut så hamnade på stenungssundsbaden ( stavas det så!??)
Där vi skulle tillbringa kvällen, vi fick äta en 3 rätters middag  (gott)
jag och thomas gick å lade oss rätt tidigt ( om man jämnför med andra som kom i säng efter 3)

Vi åt en god frukost på morgonen och bussen gick hem igen kl 11.00 så runt 13.00 var vi hemma igen i Grästorp och hemma hos Axel som har haft det jättebra hos mormor och morfar!!


utsikten under båtfärden
Någon som vet vart vi är?!


kissepaus för alla killar, på Torp!!

Mer kort vill jag inte lägga ut ifall de som är med på korten inte vill vara med på internet!!
Kan ju säga att de allra flesta är onyktra och det rejält på korten!


Till sist så vill jag tacka Lars med familj för denna trevliga resa
tack så mycket

sjukling

Axel och jag var hemma i tisdags eftersom han var lite snuvig och hostig, inte mer med det, trodde att han skulle vara bättre idag när han var hemma med sin pappa, men tji va jag hade fel, han har blivit sämre, stackarn hostar tills han spyr, den stackarn, men där imellan är han hur pigg som helst!

Så imorgon och säkert fredag så får han vara hemma, mormor ställer upp som barnvakt, så "slipper" vi ta VAB !!! Tack mormor!!

SÅ nu får vi se om han blir bättre!!

30 april = längtar

Nu har den kommit, tiden till ultraljudet :) torsdagen den 30 april ska vi dit. .uga.. det är ju en hel månad dit..
Ska bli kul och se hur detta barn ser ut ( fast man ser ju inte himla mycket direkt) och se hur många som det ligger i magen och far runt!!! Kan ju faktiskt vara mer än en,

Vi får se
den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!

Vabb

Jaha, då var det dags igen, vabb, vaknade efter en halvdålig natt med en jättetät Axel, och hans hosta var väldigt likt kikhosta, så jag beslöt mig för att hålla honom hemma idag, å det blidde jag som fick stanna hemma, varken Thomas eller mamma kunde hålla sig hemma idag! Men vi myser hemma förfullt, . Axel är väligt pigg men samtidigt väldigt snuvig!

ikväll så ska jag dock rymma hemmet, jag ska på föreläsning med jobbet. Så grabbarna grus får klara sig hemma själva i kväll

Uppdatering

Hej, slänger in en liten uppdatering så här på kvällen, helgen som har har varit gick till bus och gos hela dagarna!!
Illamåendet var som bortflygit hela helgen, ända tills igår kväll, då det kom tillbaka, men det gick bra, jag somnade så gott på soffan, men vaknade på morgonen med illamående igen, men efter en tur till min kära goa vita vän , så mådde jag som en prinsessa igen! :)

Åter igen en jobbvecka, det gick jättebra, tror nog att både fröknar och barn var trötta !!!! Så nu ska vi bara klara av denna vecka sen är det helg igen å då ska jag och Thomas iväg med hans jobb på en hemlig resa. Axel ska då vara hos mormor och morfar och busa å må bra. Kommer att sakna honom jättemycket...

Tjejer med ADHD

Igår så var jag och 6 andra resurser ifrån Grästorps komun iväg på en förläsning i  Trollhättan på  läracentrum, den handla om Tjejer om ADHD, å jisses va den var bra, föreläsaren Maria Andersson, som fick sin diagnos för 7 år sen, ( är idag 35 år) berättade på ett gripande och bra sätt hur henens uppväxt, barndom hade varit, man förstod verkligen hur det var för henne, man fick en inblick i det!

Maria, hon berättade på ett sätt att man satt och lyssnade hela tiden, ibland kan det ju vara så att man är på en föreläsning och ibörjan verkar det jättebra, sen upptäcker man att man mer och mer sitter och kladdar i blocket eller halvsover eller tänker på vad man ska handa till middag osv.Men inte denna föreläsaren, hon höll sin publik fängslad hela tiden

Så får ni tillfälle att gå på en föreläsning med Maria Andersson så gå på den, tjata lite extra på chefen (som vi fick göra) så ni verkligen får gå, det är det värt

bakning pågår

Idag efter en sovmorgon (tack Axel och Thomas) så fick jag för mig att baka lite, så det blidde ett bak med bullar *mums*



Jag gick och tittade till grabbarna, vad de gjorde,
och detta var vad jag fick se:


och eftersom de sov så gott så beslöt jag mig för att baka en plåt
kärleksmums oxå




Så nu finns det fika hemma om det är någon som är sugen på att komma hit och fika lite :)



Fredag den 6 mars

I går så fyllde morfar 64 år, och som vanligt så firade vi även morbror Thomas som fyller 32 eller är det 33 minns ej den 19 mars!
Så det var hela familjen samlad och åt god mat och efterätt..

Fast än att Axel inte fyllde år så fick han även ett paket av en av världens bästa morbror nämligen Fredrik, det var en motorcykel i samma stuk som bobbycar:en

Så nu var det det dags för TVÅ läs två ingenjörer att sätta ihop den, men det gick inte så bra för dem så en barnskötare (läs mig) fick hjälpa till lite med några små grejjer









å så här blidde den, å den är jättekul att åka runt med

Tack så himla mycket morbror / fadderfar Fredrik

Lite lekbilder

Det har lekts och skojjats mycket här det sista, så här kommer några bilder från detta, Axel och Elias har så himla kul ihop, två riktiga busungar när de kommer ihop, kan tänka mig hur det blir när de blir äldre och börjar skolan osv...


coola killar


dans till  tror det är Lets dance, men kan även vara melodifestivalen





våran söta kille,




BIlen är packad, dags att ge sig av





Favvisen

Den här tröjan är iallfall mammas favorittröja, vet inte om det är Axels oxå :)
Men söt är den iallfall

Köpte den på baby och barnmässan när jag och Nina var där


Mello

Här hemma i zigmagirls hemmet så går denna skivan varm * Me like*



 


Torsdag

Jaha, då var snart denna vecka snart slut och dags för helg igen :) * me like *
Denna helgen så är det inte så mycket som händer, förrutom att jag och Thomas ska iväg till Karin och Stefan på 30 års kalas, men vi ska bara dit en liten stund på kvällen eftersom vi inte har barnvakt (läs mormor) så länge, för att hon ska börja jobba tidigt dagen efter, men vi ska dit och säga hej och mingla lite :)


Annars så har det inte hänt så mycket i veckan, det har varit jobb och dagis som har gällt!
Men vi har även hunnit med att hoppa ialla vattenpölar som har kommit, jättekul tyckte Axel, mindre kul tycker vi föräldrar då allt från topp till tå är dyblött :)


Storhandling-och lite Mc

Idag så skulle jag, Thomas och mormor åka till stan för att storhandla lite mat och inhandla potta till Axel, men efter att vi (läs Axel) hade ringt och väckt morbror Thomas, så ville han också följa med så det var bara att packa bilen full med folk och barn och dra till stan

Väl där så handlade vi mat och potta, även Thomas fick sig lite mat i kassen
Efter det så gick vi till Lindex för att kolla på en vårjacka till Axel som mormor ville köpa ( säger vi inte nej till)
Sen blev det mat på en mycket rörigt Mcdonalds, ( det kan ju hjälpa med någon kunning personal i kassorna)
Axel han åt upp en hel happy meal hamburgare ( det har han aldrig gjort innan så han var jättehungrig

Vi tittade in på Cervera lite och även polarn och pyret där Axel fick sig en snygg mössa

Nu är Axel hemma hos mormor och morfar eftersom skola, förskola och daghem är stängt här i Grästorp imorgon.så mamma plockade med honom hem redan ikväll för att slippa gå upp för tidigt imorgon, då vi ska jobba *urk*

Baby och barn mässan

I lördags så åkte jag och Nina till Göteborg för att besöka baby och barnmässan, det var riktigt roligt, mycket att titta på och gratisprover :) Me like
Vi hann även med att gå några vändor på stan, innan vi åkte hem igen med tåget!

Jag tackar Nina för en trevlig dag,

På kvällen kom Karin och Stefan hit och tittade på melodifestivalen tillsammans med oss och den busiga Axel, han som satt helt stilla i början och kollade konstigt på Karin och Stefan, men tillslut så kom han igång och roade oss kvällen lång


RSS 2.0